keskiviikko 7. lokakuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 566 "Hieman vakuuttavasta tarinankerronnasta (ja valehtelusta) ym."
Tarinoita, myös #urbanlegends, voi käyttää monin eri tavoin, aivan samalla tavalla kuin jokainen voi tulkita niitä ja tulkitsee niitä tavallaan mielessään.

Kertoja / käyttäjä päättää, miten juuri hän niitä käyttää - tai huomaamattaan käyttää niitä tietyllä tavalla. Tai jopa luo aivan uutta legendaa jostain asiasta.

Elämme loputtomien tarinoiden ja legendojen maailmassa. Kaikki mikä on totta ja mikä ei ole totta saa tarinan muodon.

Ajatus että asiakkaalle myydään itse tehdyllä legendalla tavaroita ja palveluita on sinänsä kiinnostava. Milloin siirrytään pelkän pilailun puolelle, asiallisesta myyntipuheesta? Ja onko sillä / milloin sillä on väliä. Eikö pelkkä hyvä tarina riitä? Siitähän tulee tietyllä tavalla osa tuotetta / palvelua, jota myydään.

     *     *     *

Yksi tunnettuja nykytarinoita on, miten lentokoneen vessan kautta voi joutua imaistuksi ulos koneesta. Mm. siksi monet pelkäävät käyttää koneen vessoja. Pelko tietysti juontaa tiedosta, että takapäästä tullut tavara lähtee suoraan lentoon, kun vessaa vetää. Jos paskat lentävät taivaan tuuliin, niin miksei sitten kokonainen matkustaja jos ilmavirta on riittävän voimakas?

Ja mitenkä tällaista tarinaa voi käyttää myyntipuheessa tai muulla tavoin hyväksi. Peter Burger on tehnyt legendan pohjalta ambivalentin pilailu- ja/tai myyntivideon. Katsoja saa itse päätellä, mitä hän myy ja myykö hän videolla jotain vai muuten vain huitoo käsillään ilmaan...

Linkit:

It's an Urban Legend (‏@ULTweets). Twitter 06.10.2015:
It's an Urban Legend uudelleentwiittasi NL Times
"He said he pulled the prank on his customers to recreate an urban legend ... " Wait, what? ... cc: @JPeterBurger


Peter Burger ‏(@JPeterBurger). Twitter  05.10.2015
Video explainer: How do airplane toilets work? And what abt the urban legend that they can suck out your intestines? http://ow.ly/T1osa 

How do plane toilets work? Filmmaker IQ (10 / 2015)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti