tiistai 13. lokakuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 576 "Halloween -pila josta tuli totta"

On tilanteita joissa pitkään kerrotuista taruista / tarinoista voi tulla totta. Ehkä tämä on helpoiten ymmärrettävissä yksinkertaisen esimerkin kautta. (Joka sekin on totta, mutta en muista missä...)

Eräällä miehellä / naisella oli tapana pilailla kesämökillään. Hän huusi aina silloin tällöin apua, vaikka hänellä ei ollut mikään hätää. Lopulta naapurit kyllästyivät hänen huuteluihinsa. Erään kerran hänen veneensä kaatui ja hän oli todellisessa hädässä, eikä kukaan tullut auttamaan...

    *     *     *

Halloween -pila josta tuli totta on makaaberi. Delawaressa 42-vuotias nainen riippui vuonna 2005 tuntikausia pihapuussa, koska hänen kuviteltiin olevan osa juhlakoristelua.

Tarinasta tekee erityisen kiinnostavan sekin, että se on #urbanlegend, jota on kerrottu pitkään. Ja sitten yllättäen yhtenä (1) vuotena yhdessä (1) paikassa se muuttuukin todeksi.

     *     *     *

Toinen asia jonka tästä yhdestä tarinasta voi oppia on aika hämmentävä. Jos jotain paikkansa pitämätöntä asiaa toistelee pitkään, se voi muuttua todeksi.

Jos esimerkiksi aiheetta syytät toista ihmistä jostain, mitä hän ei ole tehnyt, lopulta ei ehkä enää ole väliä sillä, onko hän tehnyt jotain vai ei. Puheesi on ystäviesi (ja viranomaisten?) silmissä muuttunut todeksi. Outoa mutta totta.

Linkit:

The Anomalist ‏@anomalistnews  6 t6 tuntia sitten
Telling #UrbanLegends That Turned Out To Actually Be Real  http://kgab.com/telling-urban-legends-that-turned-out-to-actually-be-real/ …

Telling Urban “Legends” That Turned Out To Actually Be Real. By Gary Freeman. KGAB AM. 12.10.2015

The 5 Creepiest Urban Legends (That Happen to be True). By Nathan Birch. Cracked -sivusto

Bough'd Out. Snopes.com (päivitetty 04.10.2014)

Halloween Hanging. Snopes.com (14.10.2014)

Trollata. Urbaani sanakirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti