sunnuntai 18. lokakuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 583 "Klovnien väitetään ahdistelevan lapsia eli elämme taas kaikenmaailman boogeymanien aikaa vuodesta pohjoisella pallonpuoliskolla "

Tällaisia uutisia putkahtelee esiin tosinaan anglo-amerikkalaisissa maissa ja mm. Suomessa ainakin länsirannnikolla Turussa. Lähes samanlainen paniikki oli em. kaupungissa 1-2 vuotta sitten. Poliisi varoitti koulujen lähellä parkissa istuneesta miehestä tms, joka oli ainakin puhutellut tuntemattomia lapsia.

     *     *     *

Kun näitä uutisia lukee, ihmettelee aina yhtä paljon, mitä uutisjournalismi ja uutisvirrat pohjimmiltaan ovat. Samanlaista legendaa ovat oikeastaan kaikki rikos- ja poliisiuutiset sekä suurin osa ulkomaanuutisista. Ne ruokkivat tietynlaista yhteiskunnallista ilmapiiriä tahallisesti tai tahattomasti.

"Kauhuissaan olevia koululaisia ovat jopa jahdanneet halloween-naamareihin pukeutuneet klovnit, jotka ovat tarkoituksellisesti pelotelleet heitä", kirjoitti brittiläinen Työväenpuolueen  lehti The Mirror 2 päivää sitten reportaasissaan Kentistä.

Hurjaa! Eikä ole vielä edes Halloween.

"Viime viikolle Mirror Online raportoi klovneista, joiden kohteena oli Hillviewin tyttökoulu Tonbridgessa Kentissä."

Ja mitä vaaraa klovneista oli ollut? Ei mitään! Ja oliko niitä oikeasti edes ollut?! Entä poliisin ja viranomaisten reaktiot.

"VAROITUS! Poliisi on kehottanut lapsia raportoimaan KAIKKI klovnihavaintonsa."

Kehotuksen jälkeen ilmoituksia on virrannut poliisille ja mm. lähellä koulua on nähty kahtena päivänä peräkkäinen pakettiauto.

"Kaupungin koulut ovat olleet varoitustilassa sen jälkeen, kun erästä poikaa on lähestynyt kaksi miestä keskiviikkoaamuna, jotka ovat olleet liikkeellä pakettiautolla."

Poika ei ollut jäänyt odottelemaan mitä asiaa miehillä olisi mahdollisesti ollut vaan oli pinkaissut pakoon. Hän kun oli ollut jo etukäteen kauhuissaan pelottelun takia!

"Viime viikolla koulun rehtori Elaine Buchanan lähetti tyttöjen vanhemmille meilin, jossa hän varoitti kuukauden aikana olleiden tapahtumien takia.

Rehtori kertoi, että joitain oppilaita oli lähestynyt eri tilanteissa kaksi klovnin naamioon pukeutunutta."

Lapsia / nuoria on kehotettu menemään suoraan koulusta kotiin, eikä jäämään hengailemaan kaupungille.

Mitään järkeähän tässä ei tietysti ole!!!

     -     -     -    -    -

Tässä yhteydessä haluan tehdä ilmoituksen peräti kolmesta (3) halloween-naamioon pukeutuneesta teinitytöstä, jotka näin viime keskiviikkona Hämeenlinnassa Viipurintiellä lähellä rautatiesiltaa.

Olin ajamassa pyörällä sillan yli, kun yksi halloween-naamarinen tyttö sanoi minulle "BÖÖ!" - ja minua alkoi naurattaa.

Tyttö huudahti minulle leikillisesti "älä naura", varsin flirttailevaan sävyyn. Ja tämä tarina on totisinta totta. Minua saattaisi pelottaa vieläkin...

Linkit:

Bill Ellson ‏(@BillEllson). Twitter 18.10.2015:
@kent_police 'Clowns in Vans' Urban Myth. Chicago http://www.chicagoreader.com/chicago/urban-legends-who-saw-homey-the-clown/Content?oid=923500 … Glasgow http://fear-theatre.blogspot.co.uk/2011/06/glasgows-killer-clowns-from-carstairs.html … 
#urbanlegend

Anne Oatley ‏(@AnneOatley). Twitter 17.10.2015:
Yep,it's those clowns in vans again.Can't keep a good #urbanlegend down @ULTweets http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/clowns-vans-chasing-terrified-children-6645212 …

Clowns in vans chasing terrified children spark warning 'go straight home after school today and not to loiter'. By Ruth Halkon & Anna Verdon. The Mirror 16.10.2015
Police are investigating after numerous reports of kids being approached

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti