sunnuntai 25. lokakuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 592 "Paholaisen kasvot taivaalla - 09/11/2001"
Valokuvat eivät valehtele. Eiväthän? Tunnistan (rakkaani) pakarat vaikka taidevalokuvasta (jos niitä ei ole liikaa manipuloitu).

Tämä kuva on puolestaan otettu surullisen kuuluisana päivänä WTC-torneista New Yorkissa.

     *     *     *

Alkuperäinen kuva lähti kansainväliselle uutistoimisto AP:lle 40 minuuttia tapahtuman jälkeen, ja sitähän ei tietysti heti uskottu, vaikka kuva oli ammattivalokuvaajan Mark D. Phillipsin ottama.

Yksi syy varmasti oli - mikä ei liittynyt kuvaan -, oli siinä, että ihmeteltiin miten oli mahdollista, että kuvaaja oli sattunut olemaan juuri oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Uskomattominta on, että kuva on otettu miehen asunnosta!

     *     *     *

Ihmisten mielikuvitus tuntuu olevan rajaton taivaalle katsellessa, sillä kuvaa on tulkittu tavoilla, jotka eivät olisi ikinä tulleet mieleeni.

(1) Oma lukunsa ovat em ikuiset epäilijät, jotka eivät usko vaikka näkevät, eikä mikään viittaa siihen, että kyse olisi valheellisesta kuvasta.

(2) Suosituin ja uskonnollinen (kristityt, muslimit) selitys kuvalle on, että kuva on todiste persoonallisen pahuuden olemassaolosta maan päällä. Siten kuva vahvistaa ihmiskunnan enemmistön harhaisia käsityksiä maailmasta, joita on pidetty yllä 1500 - 2000 vuotta.

(3) Yhden teorian mukaan Saatana asui WTC:ssa kuvassa se irtaantuu tornista ja ilmeisesti jatkaa matkaansa jonnekin muualle. Ja terroristit olivat marttyyreitä, jotka vapauttivat maailman pahasta tms.

(4) Tylsin teoria on kai se, että kyse on silkasta sattumasta. Taivaalla olevissa pilvissähän voi nähdä mitä tahansa...

Linkit:

'The Devil's face in the smoke'. In: Mark Barber. Urban legends uncovered - reloaded! (book, ebook) 2010

Mark D Phillips and the Face of Satan: World Trade Center On 9/11. Mark Phillips (photojournalist / artist)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti