perjantai 30. lokakuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 603 "Paikalliset legendat - kulttuurimatkailun kohteina esimerkkinä PITTSBURGH"
Pittsburghin kaupunkitarinat eivät jää jälkeen Oklahoman vastaavista paikallisista #urbaanilegendoista.  Ja niidenkin joukossa on tarinoita, jotka ovat laajasti tunnettuja.  


Mikäli Meg O'Malleyn twiittiin on uskominen USA:n pahin / paras kummitustalo on Congeliere House Pittsburghissa. Monet netin sivustot vahvistavat tiedon.  Talon tarina alkaa vuodesta 1871, jolloin siellä tapahtui veriteko. Talossa asui pariskunta pohjoisesta muuttanut jenkki Charles ja hänen meksikolainen vaimonsa Lyda Congelier sekä nuori palvelustyttö Essie.

Sitten kävi niin että Charles ja Essie harrastivat seksiä keskenään, mikä sai Lydan raivon valtaan. Hän pisti miehensä hengiltä ja hakkasi Essien pään irti. Traagisesta tapahtumasta alkoi talon kummitushistoria.

    *    *     *

Congelier House, 1129 Ridge Ave
Toinen megatarina joka liittyy Pittsburghiin on tarina 'Viiltäjä-Jackistä'. Saattaa tuntua oudolta, että Lontoon 1. tunnetulla sarjamurhaajalla Atlantin valtameren toisella puolella voisi olla mitään tekemistä keskikokoisen amerikkalaisen kaupungin kanssa.

Kahtakin kaupungissa asunutta miestä on ehdotettu Viiltäjä-Jackiksi, mutta tällaisten arvailujen kohteena ovat tietysti olleet monet muutkin.

Linkit:

Meg O'Malley (‏@megocritter). Twitteer 30.01.2015:
This #TBT, check out my story on one of Pittsburgh's scariest #urbanlegends, The Congelier House, at @PopularPgh: http://bit.ly/1Et4K78

Congelier House. Popular Pittspurgh

The Original Most Haunted House in America (Congelier Mansion). By Albrecht Powell & Pittsburgh Expert. About.com

Pittsburgh Urban Legends. Popular Pittspurgh
Jan Harold Brunvand. The Encyclopedia of Urban Legends. 2005 (book)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti