sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Amirpour: "A Girl Walks Home Alone at Night" (2014)


Iranilaisessa Pahan kaupungissa, joka tuoksahtaa kuolemalta ja yksinäisyydeltä, ihmiset eivät tiedä, että heitä stalkkaa yksinäinen naisvampyyri. (IMDb)

"A Girl Walks Home Alone at Night" (2014) on farsinkielinen amerikkalainen kauhuelokuva, jonka on ohjannut Ana Lily Amirpour. Leffaa on mainostettu 1. iranilaisena länsimaisena vampyyrielokuvana. Elokuva näytettiin 'Sundandancen' -elokuvafestivaaleilla ilmestymisvuonnaan. (Wikipedia)

      *    *     *

Nuori naisvampyyri seuraa kaupungin kaduilla ihmisiä, ja valitsee aina silloin tällöin kohteekseen jonkun, selvästi aikalailla epämoraalisen ihmisen. Hyviä hän ei metsästä.

Erään kerran hän kohtaa Draculaksi pukeutuneet nuoren miehen, joka on tulossa naamiaisista - ja rakastuu tähän. Mies ei halua häneltä mitään, eikä käyttäydy uhkaavasti tms. vaan on valmis tarjoamaan itsensä kokonaan naiselle, mikä tekee selvästi vaikutuksen.

Lopussa naisvampyyri lähtee miehen kanssa amerikkalaisella 50-luvun letukalla tms. autolla kaupungista yhdessä kissan kanssa. Syntyy vaikutelma, että vampyyri- ja noitatarinat jollain tavalla kietoutuvat kissan kautta toisiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti