lauantai 14. marraskuuta 2015

Barnes & Manasseri: "Lapsenvahdin painajainen" (2008)


Pikkukaupungissa opiskeleva nuori nainen tekee töitä lastenhoitajana läheisellä maatilalla, missä joutuu yöllä kauhun valtaan... (IMDb)

"Lapsenvahdin painajainen" (2008) on amerikkalainen kauhuelokuva, jonka on ohjannut Jonas Barnes & Michael Manasseri ja kirjoittanut Jonas Barnes. (Wikipedia)

     *     *    *

PUOLEN YÖN JÄLKEEN 4:LTA KLO 00:05

     *      *     *

Varsin perinteinen #urbanlegend -tyyppinen kauhuelokuva.  Lapsenvahti yksin kotona ja joku seuraa häntä syrjäiseen hoitopaikkaan... Ja on myöhäinen ilta. Kuuluu ääniä. Vanha talo jossa arvatenkin on kummituksia. Hoidettava pikkupoika on nukkumassa. Olohuoneeseen ei tule valoa...

Jännitettä luo mm. se, että kaupungissa on kadonnut 27-vuotias nainen. Toinenkin edellisenä vuonna joka tosin löytyi poikaystävän luota Coloradosta.

Angie on hyvin uskonnollinen, katolinen ja rukoilee Neitsyt Mariaa joka välissä, käy kirkossa ja tutustuu heti ensimmäisellä viikolla samanmieliseen poikaan tai nuoreen mieheen.

     *     *     *

Tapahtumat muuttavat nopeaan tahtiin täysin epäuskottaviksi. Pikkupoika osoittautuu - ei enempää eikä vähempää kuin - pikkupiruksi sarvineen päivineen. Ja vanhemmat ovat hekin jonkin sortin monstereita, vaikka olivat olleet aluksi tavallisen oloisia mukavia maalaisia.

Ensimmäiset epäilykset tulevasta ovat, kun poika herää nälkäisenä. Jääkaapissa hänelle on varattu vain verisiä lihanpaloja, joita hän mässyttää onnellisena. Sitten poika katoaa, eikä Angie löydä häntä mistään.

Samaan aikaan oven läpi tulee suurikokoinen miehen köriläs, joka alkaa ahdistella Angieta. Kun Angie on pieksänyt miehen golf-mailalla, hän paljastuukin papiksi. Ja samalla vanhemmat tulevat kotiin - ja kaikki alkaa mennä totaalisen överiksi. Täyttä höpö-höpöä. Elokuvan koko rakenne hajoaa paskaksi.

     *    *     *

Angie huumataan ja sidotaan ja jätetään vajaan lojumaan. Perheellä on samaan aikaan vankina myös toinen tyttö... Tarkoitus on ilmeisesti panna tytöt lihoiksi, jotta Samille saadaan ravitsevaa liharuokaa.

Toinen tytöistä teurastetaan ja paloitellaan, mutta Angie pääsee vapaaksi ja lukuisten veristen ja brutaalien kohtausten jälkeen tyttö selviää sairaalaan.

Pikkupirua ei kukaan kuitenkaan löydy ladosta ja myöhemmin poika etsii itselleen uudet vanhemmat, jotka etsivät lastenvahtia, jossain muualla päin maata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti