tiistai 3. marraskuuta 2015

Barnz: "Cake" (2014)


Clairea kiehtoo ajatus itsemurhasta kroonista kipua sairastavien tukiryhmässä. Hänellä itsellään on takana julma tragedia, jonka jälkien kanssa hän päivittäin kamppailee. (IMDb:n mukaan)

"Cake" (2014) on Daniel Barnzin ohjaama draamaelokuva. Sen pääosissa ovat Jennifer Aniston, Adriana Barraza, Felicity Huffman, William H. Macy, Anna Kendrick ja Sam Worthington. Aniston näyttelee Claire Simmonsia, joka kärsii kroonisista kivuista ja tutustuu tukiryhmänsä jäsenen leskeen. (Wikipedia)

     *     *     *

Kaikki alkoi auto-onnettomuudesta, joka vammautti Clairen. Samassa kolarissa kuoli hänen poikansa. Tapahtuma johti myös avioeroon. Näistä ei elokuvassa kerrota suoraan mitään vaan katsoja joutuu päättelemään ja kuvittelemaan tapahtumat.

"Cake" (2014) on ehkä turhankin synkkä draama, mutta aiheessa ei sinänsä ole mitään kovin valoista ja Claire onnistuu taitelemaan elämän ja kuoleman rajalla - ja voittamaan kyynisyytensä ja katkeruutensa.

Jennifer Anistonin roolityö Clairena on huippuluokkaa ja koko elokuva rakentuu sen varaan. Muut ovat sivurooleissa. Ihminen joka elää kovien kipuen kanssa on pakosti usein hyvin itsekeskeinen ja keskittyy vain itseensä ja mitä hänessä itsessään tapahtuu.

Elokuvan nimi viittaa kakkuun, jonka Claire elokuvan lopulla vie syntymälahjaksi samanikäiselle pikkupojalle Buddylle kuin oli hänen oma poikansa. Tapahtuma on käänne Clairen tervehtymisprosessi, mutta siitä ei kerrota sen enempää.

Pikkupojan äiti Nina teki itsemurhan ja hän oli ollut samassa terapiaryhmässä Clairen kanssa. Kumpikin perhe oli siis kokenut menetyksen. Toinen menetti äidin, toinen pojan, mutta elämä lopulta jatkui kummassakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti