keskiviikko 4. marraskuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 197 -

CC by  Mimmi L. 
Jatkan vielä hetken aikaa siitä, mihin edellisessä blogi-kirjoituksessa jäin.

Twitterissä esitetyt kommentit #Supon eilisestä tiedotustilaisuudesta ovat varsin kriittisiä ja monet muut ovat tehneet samanlaisia havaintoja, joita itse tein.

Luin alkuperäiset lehdistötiedotteet ('Terrorismin uhka-arvio' ja 'Turvapaikanhakijat ja kansallinen turvallisuus') läpi, ja etsin niistä #Supon pääväittämiä ja mitä tietoa ja muuta tukea väitteille esitetään.

       *     *     *

Väite: "Suomeen kohdistuva terroriuhka on kohonnut ja monimuotoistunut vuoden 2014 tasosta. "

Onko väite totta vai tarua? sen perusteella, mitä #Supo itse kertoo.

Ensimmäinen 'tieto', joka esitetään on, että yksittäisten terrorististen väkivallantekojen uhka on kohonnut. "Yksittäiset väkivallanteot?" Mitä ihmettä! Tässä ei ole mitään järkeä. Esimerkiksi TV-uutisissa #Supon päällikkö Antti Pelttari kertoi, että mitään ei ole havaittu. Ei ole muuta kuin epämääräistä spekulaatioita ja puhetta, joka vaikuttaa vihapuheelta.

Toiseksi puheet ylipäätään iskuista, joita ei ole ollut eikä luultavasti ole tulossakaan Euroopassa, ovat provokatiivisia ja propagandistisia. Ne saattavat saada jopa jotkut (ryhmät) suunnittelemaan sellaista, mitä ne eivät muuten olisi tehneet.

Kolmanneksi väitetään, että esim. Syyriassa tai Irakissa taistelleet  tai siellä olleet sotilaat ovat automaattisesti tukeneet Isisiä tai ääriryhmiä, on varmasti liioiteltua. Sodassa on useita puolia.  Sitä paitsi: Suomessa on yleinen asevelvollisuus ja #Supon logiikalla kaikki armeijan käyneet sotilaat ovat potentiaalisia terroristeja, mikä voi tosin pitää paikkansakin. Sota itsessään on terroria siviilejä / kansalaisia kohtaan.

Neljänneksi #Supon huomio kohdistuu vain ääri-islamisteihin (ei esim. kotimaisiin polttopullonheittelijöihin ym). Äärioikeistolaiset ovat huomattavasti organisoituneempia kuin maahan tulleet pakolaiset voisivat koskaan olla.

Viidenneksi puheesta paistaa läpi oikeistolainen nationalismi, joka asettuu "radikaali-islamismia" vastaan, joka levittää propagandaansa ja ideologiaansa siinä missä #Supo omaansa.

     *     *      *

Jotain #infosotaan haiskahtavaa tässä on, ja luultavasti kyse on vain siitä, että #Supo on kuppaamassa valtion kassasta rahaa esim. ulkomaiseen tiedustelutoimintaan vai pitäisikö kutsua valtioterrorismiin.

Mikä on tuomio, totta vai tarua, että "Suomeen kohdistuva terroriuhka on kohonnut ja monimuotoistunut"?

Mitään todellista tietoa ei oman väitteen tueksi ole esitetty vaan on luotu vain monenlaisia mielikuvia ja kehitelty uhkatarinoita. Kyse on siis samanlaisista tarinoista kuin ovat vaikkapa #urbanlegends tai sadut.

Linkki:

Katri Kytöpuu ‏(@KatriK). Twitter 04.11.2015:
Tutkija: "On hyvin epätodennäköistä, että Suomeen tultaisiin harjoittamaan terrorismia" #uutisvahti

Tutkija: "On hyvin epätodennäköistä, että Suomeen tultaisiin harjoittamaan terrorismia".  By Esa Koivuranta Yle uutiset / Kotimaa 04.11.2015 klo 11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti