maanantai 9. marraskuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 203 -

CC by  Mimmi L. 
Uutinen joka tänä päivänä pysäytti - ja jossa on legendan aineksia - oli Ilta-Sanomien uutinen yrittäjästä, joka oli konepistoolin kanssa Pitäjänmäen vastaanottokeskuksen edessä. 

     *     *     *

Uutinen ja uutiskuva ovat oireellisia ja kuvaavat hyvin tilannetta, jossa turvapaikanhakijoiden vyöryn jälkeen ollaan. Kukaan ei tarkalleen ottaen tiedä, kuinka paljon maassa on laillisesti / laittomasti maan rajan ylittäneitä ja mistä kaikkialta heitä on tullut.

On selvää, että erilaiset huhut lähtevät helposti liikkeelle ja niin tieto kuin misinformaatio leviävät helposti, kun ei ole tarkkaa tietoa maahantulijoiden taustoista ja motiiveista.

Ihmiset myös pelkäävät, kun esim. Supo esittää huolestuttavia mutta ei kovin hyvin perusteltuja arvioita joidenkin turvapaikanhakijoiden ja maassa pakolaisina asuvien suhteista terroristeihin.

     *     *     *

Pitäjänmäen tapauksen tekee erikoiseksi se, että autossa istunut mies ei välttämättä millään tavoin edes liittynyt läheiseen vastaanottokeskukseen. Hänellä oli kuitenkin autossaan kaksi asetta: pistooli ja konepistooli ja häntä epäillään ainakin ampuma-aserikoksesta.

Lähellä on myös ravintola ja Iltalehden 06.11. esittimän arvion mukaan mies on saattanut esim. odottaa jotain, joka oli tulossa ravintolasta.

Oli niin tai näin: tällaista tilannetta ei olisi syntynyt, jollei Pitäjänmäkeen olisi viime lokakuussa perustettu yksityistä vastaanottokeskusta, mikä sai poliisit ja muut viranomaiset varpailleen.

IL (yksityiskohta, manipuloitu kuva)
Linkki:

Vastaanottokeskuksen edessä pidätetty konepistoolimies on 27-vuotias korjaamoyrittäjä. By Rami Mäkinen. Ilta-Sanomat 09.11.2015

Helsinkiin perustettiin pikavauhtia yksityinen vastaanottokeskus. By Kaisa Hakkarainen Ilta-Sanomat 02.10.2015

10 poliisipartiota Helsingin Pitäjänmäessä: Mies istui aseiden kanssa vastaanottokeskuksen lähellä. By Sami Koski. Iltalehti 06.11.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti