sunnuntai 29. marraskuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 213 -

CC by  Mimmi L. 
Olin kirjoittamassa tätä tekstiä jo eilen, mutta sitten nukahdin...

Näin tekstin piti alkaa. Kävin 2. päivänä peräkkäin uimahallissa, koska halusin nähdä, miten paljon ihmisiä parhaimmillaan altaissa on. Yleensä välttelen ihmismassoja. Halli on hyvin suosittu sillä siellä käy keskimäärin 1 200 ihmistä päivittäin, mikä tuntuu hirveän suurelta määrältä.

No, ei ihmisiä loppujen lopuksi ollut enempää kuin edellisenä päivänä. Ties mistä syystä. Ehkä ihmiset olivat shoppailemassa tai valmistautumassa pikkujouluihin tms.

    *    *     *

Toinen asia josta oli tarkoitus kirjoittaa oli perjantai-päivän - ei mitenkään yllättävä - uutinen Kokoomus-puolueen johtajasta ja istuvan hallituksen valtiovarainministeristä Alexander Stubbista.

Iltauutisissa suurimman oppositiopuolueen pj SDP:n Antti Rinne tuntui olevan poikkeuksellisen tuohtunut siitä, miten Stubb oli kahteen kertaan röyhkeästi valehdellut 200 kansanedustajalle periaatteellisesti hyvin tärkeästä asiasta.

Vähintäin yhtä röyhkeää ja kaiken lisäksi vielä tökeröä oli, eikä ollenkaan yllättävää, että pääministeri Juha Sipilä antoi twiitillä (!) täyden tukensa ministerilleen.

Mieleen tulevat Keskustan ex-ministerin ja -kansanedustajan Kauko Juhantalon koplaukset hallituksessa. Omat ja valtion velat menivät lahjakkaasti sekaisin ja mies tuomittiin Valtakunnanoikeudessa. Seuraavissa vaaleissa kansa valitsi hänet valtaisalla äänimäärällä uudelleen edustajakseen.

Tietyllä tavalla on yksi ja sama asia, miten Stubbin käy. Tuollaisessa asemassa olevaa miestä ei pudota suomalaisessa demokratiassa mikään muu kuin se, että hän esim. tappaa vaimonsa tai ryöstää pankin. Ns. organisaatio-rikollisuutta ei Suomessa vielä vuonna 2015 mielletä rikollisuudeksi, vaikka siitä kärsii koko yhteiskunta.

Muuta en halua sanoa itse hallintarekisteristä kuin että missään demokratiassa ei tällaisia asioita oteta edes vakavasti harkittavaksi.

     *     *     *

Niin, siitä uimahallissa käynnnistäkin piti kertoa vielä yksi asia. Olin jo lähtemässä pois ja olin viimeisessä viileässä suihkussa - pitkään. Jossain vaiheessa huomasin että vieressäni seisoi 4-5  -vuotias pikkutyttö, joka herkeämättä tuijotti kasvojani, mutta ei sanonut mitään.

En reagoinut hänen läsnäoloonsa mitenkään. Ehkä puolen minuutin kuluttua tytön isä tuli ja hän vain lähti seuraamaan miestä pukuhuoneeseen.

Tytön tuijotus ei häirinnyt, eikä ihmetyttänyt. Päivittäin - varsinkin joulun alla - jokin pieni tyttö tai poika alkaa tuijottaa. Ja arvaan: heidän mielessään käy yksi ajatus. Voisiko se olla joulupukki!

Linkit:

Alexander Stubb vastaa syytöksiin valehtelusta: ”Liian paljon sanottu” By Katja Incoronato. Uusi Suomi 18.7.2015

Juha Sipilä (@juhasipila). Twitter 28.11.2015:
Täysi tukeni VMI Stubbille. Teemme kaikki joskus virheitä. Hallintarekisteriin palataan suunnitellusti ensi viikolla.

Sipilä: Täysi tukeni Stubbille. Hämeen Sanomat 28.11.2015 (STT)

Pääministeri Sipilä: Täysi tuki Stubbille - "teemme kaikki joskus virheitä". By Kalle Jokinen. Iltalehti 29.11.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti