maanantai 16. marraskuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen: Pariisi 2 - 209 -

CC by  Mimmi L. 
Pariisin pommi-iskua on hyödynnetty heti myös Suomessa. Aivan kuin tällaista tilannetta olisi odotettu. Se tuli kuin tilauksesta ennen ensi vuoden budjettineuvottelujen alkamista.

Viranomaiset ympäri Eurooppaa lietsovat kauhun ilmapiiriä, mikä luo otollista maaperää sotilaalliselle voimankäytöllä Lähi-idässä. 

     *     *     *


Ranskan pommittamaa Raqqaa Pohjois-Syyriassa


Selaan kaikki Hämen Sanomien sunnuntai-numeron (15.11). lukuisat Pariisi-sivut läpi. Ei yhtään mainintaa tai kuvaa Raqqasta tai muilta alueilta, joita Ranska on syyskuusta 2015 lähtien pommittanut. Satoja ehkä tuhansia kuolleita siviilejä, joista kukaan ei ole vaivautunut pitämään edes kirjaa.

Terrorismi-asiantuntija Atte Kaleva niin tässä lehdessä kuin 'asiantuntijat' muuallakin ovat nykyisiä tai entisiä Suomen armeijan upseereita, sotakorkeakoulun käyneitä ja hengessään sitoutuneita yhden maan järjestäytyneeseen terroristiseen organisaatioon. Kuinka tällainen henkilö voisi välittää - saati sitten ymmärtää - mitään siitä, mitä Syyrian ja Irakin siviileille tapahtuu? Tärkeää on vain sota ja sen voittaminen.

      *     *     *

Kalevan analyysi on säälittävää. ISIS iskee Euroopassa, koska Lähi-idästä ovat sopivat kohteet loppuneet.

Samalla hän tietää, että tällainen pommi-isku on ISIS:in lopun alkua. EU-alueella kaikki kynnelle kykenevat armeijat ovat kohta Syyriassa ja Irakissa ja heidän kimpussaan ja ISIS:in taru on ohi niin kuin kävi Al-Quidalle.

Kaikki viittaa siihen, että pommi-iskun todellinen kohde oli oikeastaan Venäjä ja sen vaikutusvallan vähentäminen maailmassa. ISIS:kin sai pommi-iskusta jotain itselleen. Se sentään edes kerran onnistui näyttämään kyntensä myös Euroopassa, mutta toiseen kertaan sillä ei ole mahdollisuuksia.

     *     *     *

Radikaalit muslimit luultavasti ISIS:in hiipumisen jälkeen vetävät henkeä ja vahvistavat uskonyhteisöjään Euroopassa, joita pakolaisvirtojen ansiosta on syntynyt kaikkialle kuin sieniä sateella.

Niin muslimit kuin kristityt tietävät, että kaiken väkivallan voima ja juuri on heidän kirjauskonnoissaan. Niiden väkivaltaiset tarinat ovat olleet vuosisatojen ja jopa tuhansien ajan heidän ideologioidensa käyttövoimaa, mikä on saanut ihmiset liikkeelle toisiaan vastaan.

Sotia jopa kaivataan, odotetaan ja ruokitaan, sillä ne nostavat sotilaiden ja uskovien arvoa omien ja yhteisönsä silmissä ja pitää heidät vallankahvassa ajasta ikuisuuteen. Todellisia sankareita ja marttyyreitä ei synny kuin sotimalla muita vastaan ja puolustamalla uskoaan väkivallan edessä.

Linkit:

Maailma tyrmistyi Pariisin verilöylystä. Hämeen Sanomat 15.11. (A3)
- Pääkirjoitus A2
- Uutiset A4 - A5
- Ulkomaat A12 - A15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti