maanantai 16. marraskuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen: Pariisi 3 - 209 -

CC by  Mimmi L. 
On ällöttävää katsoa ja kuulla ylimielisen ja sotaa intoilevan tutkijan haastattelua tänä aamuna Yle TV1:n 'Aamu-TV:ssa' toimittaja Juha Hietasen haastattelussa. Hybridisota Venäjää vastaan ei enää riitä vaan pitää päästä tosi toimiin.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtajalla Mika Aaltolalla todella läikkyi vihapuhe yli.

     *     *     *

Yleisradion studiossa äärioikeistolaisuus läikkyiKäsittämätöntä millaisia putkiaivoja nämä 'terrrorismitutkijat' ja 'rauhantutkijat' ovat. Rauhaa haetaan vain pullistelemalla, eikä rakentamalla yhteiskuntia toisenlaiseksi.

Rivien välistä tihkuu, niin kuin vuosisadat on ollut, vihapuhe muslimeja vastaan, vaikka sitä aktiivisesti yritetään peitellä - ja suoraan kysyttäessä asia kielletään. Yhtä suuri ongelma on oma suora tai kulttuurinen kristinusko, joista kummastakin tulisi ajan myötä päästä eroon moraalittomina ja sotaaruokkivina ideologioina ja toimintatapoina.

Uskonsotien ajan luulisi olevan jo ohi. Oli kyse sittien mistä tahansa ideologiasta, johon sotiminen perustuu kuten nationalismi tai EU:n rakentamiseen.

    *     *      *

Tutkija ei edes tiedä, kuka on vastuussa Pariisin pommi-iskusta, mutta vouhkaa omaan kulttiinsa uskoen avointa väkivaltaa.

Mieheltä jää myös huomaamatta, että kaikkea sitä mitä hän sanoo, on mahdollista soveltaa samalla tavalla myös Suomeen, mikä tuo esiin hänen puheidensa kertakaikkisen järjettömyyden. Esim. asekoulutus - ja aseiden olemassaolo - on todellakin riski. On vaikea taistella, jos ei osaa käyttää aseita.

Linkit:

Asiantuntija: Emme enää sivullisia, Suomen liityttävä terrorismin vastaiseen sotaanMiksi ISIS lähti tällaiseen? By Pekka Pantsu. Ylen Aamu-TV 16.11.2015 klo 9:49

Miksi näin kävi ja mitä seuraavaksi? Lue kaikki Ylen analyysit terroriteosta. Yle / Uutiset 15.11.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti