lauantai 28. marraskuuta 2015

Haneke: "Rakkaus" (2012)


Georges ja Anne ovat tervaskantoja, yli 9-kymppinen pariskunta. He ovat kultivoituineita entisiä musiikinopettajia. Heidän tyttärensä on muusikko, joka asuu Iso-Britanniassa perheensä kanssa. Eräänä päivänä Anne saa lievän aivohalvauksen ja pariskunnan pitkä rakkaus joutuu koetukselle. (IMDb)

"Rakkaus" (2012) on itävaltalaisen Michael Haneken ohjaama ranskankielinen draamaelokuva, jonka pääosissa näyttelevät Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant ja Emmanuelle Riva. Elokuva kertoo vanhasta pariskunnasta ja heidän rakkaudestaan. Pääosien näyttelijöistä Rivan merkittäviä elokuvia on "Hiroshima, rakastettuni", Trintignant aloitti uransa Brigitte Bardot'n rinnalla. (Wikipedia)

     *     *     *

Realistinen kuvaus siitä, miten meille kaikille käy kun vanhenemme. Kuolemme. Eikä se ole viime vaiheessaan kovin kaunis tapahtuma. Tai ehkä se voi olla, mutta ei itse kuoleman hetki, joka on elämästä luopumista tai luovuttamista. Tai miten elämä sitten päättyykin. Ehkä väkivaltaisesti. Tässä elokuvassa on vaikea sanoa tarkkaan, miten Annen elämä päättyy tai päättyi. Se vetää vain hiljaiseksi. Ja kysyy: missä tulee elämän ehdoton takaraja vastaan, jolloin ei kannata enää jatkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti