tiistai 3. marraskuuta 2015

Järvelä: "Tyttö ja pommi" (2014)


"Seinä on iso pommi. Se on yksi inhottavimmista aseista, jolla voit iskeä ihmiseen."

Suomalainen pikkukaupunki muuttuu öisin graffitintekijöiden valtakunnaksi. Heistä yksi on 18-vuotias, puoliksi etiopialainen tyttö Metro. Hänen pahimpia vihollisiaan ovat valvontakamerat ja turvallisuuspalvelun vartijat, joita hän kutsuu Rotiksi. Metron ystäväpiiri pitää itseään oikeamielisinä kaupunkisisseinä, Rotat pitävät heitä töhrijöinä ja terroristeina.

Yhdellä maalauskeikalla ratapihalla kaikki muuttuu. Metro joutuu poikaystävineen vartijoiden piirittämäksi, ja väkivaltainen yö käynnistää koston ja ajojahdin kierteen, joka ei jätä ketään ennalleen. (Wikipedia)

     *     *     *

En ole vielä lukenut kirjaa. Vain takakannen ja kirjan taustan kuvauksen, mutta kirja(sarja) vaikuttaa hyvin, hyvin kiinnostavalta.

Kirjan maailma on tätä päivää - ja mieleeni tuli että seinät, joille graffiteja tehdään voitaisiin mieltään myös virtuaalisiksi seiniksi (niin ja seinille on tietysti myös mahdollista heijastaa kuvia).

Tietyllä tavalla TÄMÄKIN teksti on yhdenlainen graffiti .. tai voisi olla. Tämänkin blogin kirjoituksiin on suhtauduttu samalla tavalla kuin jos ne olisi raapustettu ulkona oleviin seiniin.  Tilaa jossa blogissa kuvia, tekstejä ym. esitetään jopa kutsutaan (ainakin Facebookissa) seinäksi! Valvontakamerat verkossa korvautuvat tietysti toisenlaisilla valvovilla silmillä, korvilla ja vartijoilla.

JATKUU...

Linkki:

Jari Järvelä: Miten Tyttö ja pommi sai alkunsa. Crime Time -kustantajan sivusto

Jari Järvelä. Tyttö ja pommi. 2014. Kirja.fi -blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti