lauantai 7. marraskuuta 2015

Kosinski: "Oblivion" (2013)


Kokenut lentäjä tms on saanut tehtäväkseen hakea Maasta siellä vielä olevat resurssit. Tehtävä herättää kysymyksiä, mitä hän tietää tehtävästään - ja itsestään. (IMDb)

"Oblivion" (2013) on Joseph Kosinskin ohjaama tieteistoimintaelokuva, jonka pääosissa ovat Tom Cruise, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Morgan Freeman, Melissa Leo, Zoë Bell ja Nikolaj Coster-Waldau.

Elokuva perustuu Kosinskin vuonna 2005 kehittämään alkuperäisideaan, josta hän on tehnyt Arvid Nelsonin kanssa myös toistaiseksi julkaisemattoman sarjakuvaromaanin. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN 5:LTÄ KLO 21:00

     *     *      *

Hieman hämärä elokuva, jonka taustalla on ajatus maan ulkopuolella tulleista vihamielisistä alieneistä, jotka haluavat hävittää ihmiset ja varastaa maan luonnonvarat.

'Viholliset' ovat huijanneet ainakin osan ihmisistä puolelleen toisaalta tyhjentämällä heidän mielensä muistoista ja toisaalta korvaamalla sen tarinalla Saturnuksen kuun Titanin asuttamisesta ihmisillä, mikä ei pidä paikkaansa vaan näitä ihmisiä on tarkoitus vain käyttää hyväksi alienien omiin tarkoitusperiin Maassa vielä asuvia ihmisiä vastaan.

     *    *    *

Yhden 'Vihollisten' puolella toimivan Tek 49:n alias Jack Harperin (Tom Cruise) mieleen kuitenkin palautuu muistoja menneisyydestä. Harper lyöttäytyy yhteen Maan puolesta taistelevien ihmisten kanssa ja tuhoaa 'Vihollisten' avaruusaluksen Tetin, joka on Maan kiertoradalla, mistä käsin käydään luotainten avulla sotaa ihmisiä vastaan.

Elokuvassa ei kerrota miten sota alieneja vastaan päättyy ja päättyykö se Tetin tuhoamiseen. Joka tapauksessa Jack Harper jollain maagisella tavalla jatkaa elämäänssä, vaikka hän kuoli iskussa Tetiä vastaan. Alienit tekivät Harperista ainakin kaksi kloonia - ja katsojalle syntyy vaikutelma, että alkuperäinen Harper kuoli ja toinen klooneista, mutta mies jatkoi elämäänsä vielä toisena klooninaan...

Lopussa Jack joukkoineen löytää vaimonsa, jonka oikea Jack Harper oli jättänyt järven rannalle mökkiin kasvattamaan heidän yhteistä lastaan.  Ja luultavasti klooni Harper löi hynttyyt yhteen oikean / klooni-vaimon  Julia Rusakovan (Olga Kurylenko)  kanssa paratiisimaisessa ympäristössään, joissain päin lähellä USA:n ja Kanadan rajaa.

     -     -     -     -

Tällaiset elokuvat ovat häiritsevän manipulatiivisia ja propagandistisia, ja ajavat NATO:n ym militarismia tukevien tahojen suurta suunnitelmaa Maassa hämärine tavoitteineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti