keskiviikko 4. marraskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 610 "Miksi Supo ei hoida tehtäväänsä ja pura terrorismin tukirakenteita? "
Eilen iltapäivällä eksyin vahingossa hetkeksi Supon-tiedotustilaisuuteen, jonka Yle striimasi suorana verkkoon. Ihmettelin mistä oikein oli kysymys? Mitä oli tapahtunut tai tapahtumassa, jotain sellaista jota emme vielä tienneet.

    *    *     *

Tilanne vaikutti teatraalisen dramaattiselta, ja mietin, mikä tällaisen provokatiiviselta vaikuttavan tapahtuman takana oikein voi olla. Onko tämä sitä Suomen valtion infosotaa, ketä vastaan ja kenen puolesta?

Uutisankkuri Matti Rönkä suhtautui selvästi hieman epäillen tähän julkisuustempaukseen. Se toi mieleen edellisen vastaavan tiedotustilaisuuden, jossa pääministeri Juha Sipilä vetosi työmarkkinajärjestöihin. Kummassakin tapauksessa valtion korkeat viranomaiset käyttivät Yleä omana käsikassaranaan omien epämääräisten tavoitteiden eteenpäinviemisessä.

     *     *      *

Supon päällikkö Antti Pelttari selvisi niukin naukin kuivin jaloin Rönkän kovistelusta, mutta ainakaan minua katsojana Pelttarin vihapuhemainen käytös ei miellyttänyt.

Tuntuu irvokkaalta, että eurooppalaiset valtiot ensin tahallisesti päästävät kymmeniä tuhansia ihmisiä vapaasti virtaamaan rajojensa yli ja maidensa läpi ja sitten muina miehinä nostavat omaa häntäänsä - mm. kohottavat terrorismi- ym. uhka-arvioitaan itseaiheutetulla ongelmalla.

     *     *     *

On  härskiä miten valtionviranomainen vakavalla naamalla esittää hatusta vedettyjä uhka-arvioita ja vihjaa jonkinlaisen ääri-islamilaisen salaliiton olemassaoloon ja epäsuorasti tukee ja lietsoo äärioikeistolaisuutta.

Jos Supo tietää terroristijärjestöihin kuuluvien verkostosta, miksi se ei ala määrätietoisesti purkaa näitä verkostoja. Sillähän näistä salaliitoista ja teorioista päästään.

Kyse on kuitenkin vain muutamista yksittäisistä henkilöistä.

Supon päällikkö  Antti Pelttari ja uutisankkuri-kirjailija
Matti
Rönkä  (TV:n iltauutiset 03.11. klo 20:30)

Linkit:

Yle Uutiset. Yle TV1 03.11.2015 klo 20:30

Supo pitää harvinaisen tiedotustilaisuuden – suora lähetys kello 13. Yle uutiset / live-lähetys 11.03.2005 klo 11 -

Suojelupoliisi. Poliisi.fi (lehdistötiedotteet)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti