tiistai 10. marraskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 615 "Onko Suomi alkanut käydä hyökkäyssotaa Venäjää vastaan?"
USA, Kiina, Venäjä - ja viimeisenä EU ovat alkaneet urkkia ja hyödyntää sotilaallisessa propagandassaan ja vaikuttamisessaan tietoverkkoja.

Outoa olisikin jos ei oltaisi kiinnostuneita siitä, mitä verkoissa liikkuu. Jotkut väittävät että toiminta verkoissa on jatketta tavanomaiselle sodankäynnille. Hybridisodankäyntiä.

Tällainen ajattelu mikä on parin vuoden aikana pesiytynyt Suomeen ja valitettavasti myös yliopistomaailmaan on älyllisesti latteaa ja haitallista kansalaisten ja kansalaistoiminnan kannalta ja tällä hetkellä se on erityisesti Venäjää vastaan suuntautunutta vihapuhetta. 

Ja tästä hyötyvät vain valtioiden (USA, EU) sinänsä hyödyttömät koneistot,mutta myös ideologiset apparaatit kuten kirkot ja uskonyhteisöt, jotka tukevat tätä usein massamurhaamiseen tähtäävää toimintaa estetisoimalla kuolemaa.

    *    *     *

Totta on viime aikojen uutisvirran perusteella,että USA ja Kiina ovat ottaneet yhteen ja käyneet jonkinlaista 'kybersotaa'. Kiina on tehnyt kaksi onnistunutta iskua USA:n valtion tietoverkkoihin tosin niitä vahingoittamatta. Se on saanut urkittua tietoja mm.CIA:n agenttien henkilöllisyyksistä.

Ja oma lukunsa ovat esim. Edward Snowdenin paljastukset siitä,  miten USA:n valtio ja sen koneisto (NSA) on urkkinut niin maan kansalaisten kuin koko maailman kaikkea tietoliikennettä - ja tekee sitä edelleen. Tämäkin teksti rekisteröityy jonnekin.

Linkit:

Hybridisodankäynti. Wikipedia (17.9.2015)

Hämeenlinnan Vihreät (‏@hmlvi). Twitter  05.11.2015:
Eversti Sampo Ahto on liittynyt Venäjän ymmärtäjien ja puolustelijoiden joukkoon. #turpo #infosota http://uusimaanpuolustus.blogspot.com/2015/11/sampo-ahto.html?spref=tw …

Asiantuntijat Venäjän "hybridisodasta": Valheen kertominen on helppoa. Tutkijoiden mukaan Venäjä yrittää kääntää lännen vahvuudet heikkoudeksi. Iltalehti 06.11.2015 (STT)

Helsingin yliopisto tutkii Venäjän hybridisotaa. Helsingin Sanomat 07.11.2015

Venäjä nuuskii nyt lännen tietoliikennettä. By Laura Halminen. Helsingin Sanomat 08.11.2015

Saara Jantunen. Infosota. Iskut kohdistuvat kansalaisten tajuntaan. 2015 (kirja, sotatiede)

Infosodankäyntiä. By Teemu Matinpuro. Rauhanpuolustajat (Rauhan Puolesta 5/2015)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti