maanantai 23. marraskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 635 "Onko Suomi tehnyt itsestään terrorismin kohteen?"Jopa valtalehden Helsingin Sanomien journalismi alkaa osoittaa rapautumisen merkkejä viime päivien tiedontulvassa. 

Logiikkaa on monen uutisen kohdalla ollut hämärää ja epätarkkuudet pakosti putkahtelevat painettuun tekstiin, helpommin kuin verkkoteksteihin, jotka ovat nopeasti korjattavissa.

     *    *    *

Suomalainen upseeri ja kurdi-
taisteilija (Reddit)
Yksi häiritsevimpiä loogisia paradokseja kytkeytyy kahteen viime viikonlopun kirjoitukseen, jotka liittyvät ISIS:in.

Sunnuntaina kerrottiin, miten suomalaiset upseerit kouluttavat Pohjois-Irakissa kurdien peshmerga-taistelijoita. Nämä joukot ovat käyneet taisteluita ISIS:iä vastaan. Turkin puoleisella kurdialueella puolestaan PKK (Kurdistanin työväenpuolue) käy taistelua ISIS:iä vastaan.

Lauantaina kerrottiin, miten Britanniassa nuori nainen tuomittiin terrorismi-rikoksesta 21 kuukaudeksi vankilaan, kun hän halusi liittyä PKK:n riveihin. Samaan aikaan 50 suomalaista upseeria kouluttaa taistelijoita Irakissa.

Iso-Britannia ja EU pitävät PKK:n sissejä terroristeina, mutta ei YK (Yhdistyneet kansakunnat), mikä lisää soppaan aimo annokseen kitkeryyttä.

Ovatko suomalaisetkin liikkeellä hämärällä maaperällä, ja mukana toiminnassa, jota voi pitää (valtio)terrorismina? Ja Ruotsihan on jopa ilmoittanut, että se saattaa lähettää joukkoja taistelemaan kurdien rinnalla ISIS:iä vastaan.

Linkit:

The End. Kysymys kuuluu tuhotaanko ISIS? By Tommi Niemminen & Lasse Rantanen. Helsingin Sanomat / Kulttuuri 22.11.2015

Brittityttö halusi taistella Isisiä vastaan - tuomittiin terrorismirikoksesta. Tyttö karkasi kotoaan liittyäkseen kurdien PKK:hon, jota Britannia ja EU pitävät terroristijärjestönä. By Tommi Hannula. Helsingin Sanomat / Ulkomaa 21.1. 2015


Lisäys 25.11.15: Arvioni osui valitettavasti oikeaan.

ISIS listasi vihollisensa: Suomi uudella videolla. By Timo Myllyniemi. Ilta-Sanomat 25.11.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti