keskiviikko 25. marraskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 639 "100 kasvoleikkauksen ja tuhansien tarinoiden mies - Michael Jackson"Tuskin kenestäkään on kerrottu niin paljon perättämiä huhuja ja juttuja kuin tästä miehestä, Michael JacksonistaHäntä jos ketään voi perustellusti pitää #legendana, tosin edesmenneenä #legendana sillä hän kuoli epäselvissä oloissa vuonna 2009, mikä sekin on ollut kymmenien tarinoiden, uutisten, spekulaatioiden ja tutkimusten kohteena.

     *    *    *

Tältä Michael Jackson olisi 
näyttänyt ennen kuolemaansa
ilman 
kasvoleikkauksia.
Ehkä eniten ihmisiä on kiinnostanut vuosien varrella popin kuninkaan ulkonäön vähittäinen muuttuminen. Itse hän ei esimerkiksi elämänkerrassaan myöntänyt kuin 2 nenäleikkauksen tekemistä - ja nekin tehtiin vain siksi, että hän oli tanssiessaan murtanut nenänsä. Todellisuudessa erilaisia kasvoleikkauksia oli tehty 30 vuoden aikana yli sata (100).

    *    *     *

Ja tässä tullaankin ovelaan ja yksinkertaiseen mekanismiin joka ruokkii yhä uusia tarinoita ja synnyttää yhä uusia #urbaanilegendojen variaatioita. Jos ihmiset tietäisivät varmasti, miten joku asia on, se tappaisi nopeasti hyvän tarinan. Toisin sanoen: kun tarinoita haluaa synnyttää ja levittää, on annettava vähän kerrassaan uutta tarinaan liittyvää - sekä väärää että totta tietoa mikä pitää legendaa hengissä.

Kenties tunnetuimmat Jacksonin  liittyvät huhut liittyvät juuri hänen kasvoihinsa. Suosituin uskomus tai suoranainen doktriini on ollut, että hän on toistuvasti valkaissut kasvojaan, mille puolestaan on annettu monenlaisia selityksiä, miksi hän on niin tehnyt.

Luultavasti Michael Jacksonin kasvojen vaalenemisen pääsyynä oli kasvosairaus vitiligoa ja sen hoitaminen. Valkopälve tekee kasvoihin valkoisia läikkiä, joita voiteilla  tasoiteltiin.

On  tietysti mahdollista että pälviä on syntynyt  kemiallisen käsittelyn seurauksenakin, mikä muuttaa asian hieman toiseksi. Eli hän halusi vaalentaa ihoaan, mihin yleisesti uskotaan. Tätä mies ei myöntänyt.

    *    *     *

Michaelin nenä oli esim. viime kevään Daily Mailin huomion kohteena. Toimittaja osoitti lehtikuvien avulla, miten tähden nenä oli vähä vähältä muuttunut toisenlaiseksi.

Lisäksi kasvoihin oli tehty monia muita korjauksia: poskia oli kohotettu, silmäluomia leikattu ja leukaan tehty keinotekoinen kolo. Niin ja tietysti huulet olivat saaneet botox-käsittelyn.

Sivullinen helposti kysyy, mistä tällainen kasvojen kohentaminen oikein oli lähtenyt liikkeelle. Michael Jackson itse toistuvasti sanoi, että hän ei halunnut näyttää isältään, eikä hän todellakaan näyttänyt lopulta yllä olevan kuvan mieheltä, joka muistuttaa paljon hänen isäänsä.

Linkit:

Onko totta, että Michael Jackson valkaisi itseään? Tieteen kuvalehti 17 / 2015

Revealed: Scalpel by scalpel, how Michael Jackson destroyed his looks in 100 operations... and how he'd have looked without surgery. Daily Mail 2.7.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti