lauantai 28. marraskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 643 "Päivän - ja myös viikon keskusteluaihe: Kempeleen raiskaus"TV:n ajankohtaisohjelmat olivat perjantai-iltana pullollaan pääministeri Juha Sipilän Kempelettä. Pääministerillä on ollut viime päivinä kasvojen kohotuksen paikka Kempeleen raiskauksen tai raiskausepäilyn takia. 

Tapaus on erityisen nolo siksi, että Sipilä luovutti asuntonsa samaisten turvapaikanhakijoiden käyttöön, joita nyt epäillään vakavasta rikoksesta.

Hämärää Kempeleen raittia
Suomessa tapahtuu vuosittain noin 1 000 raiskausta, joista valtaosa on valtaväestön tekemiä. Tässä mielessä yhden tapauksen aikaansaama kohu hieman hämmästyttää.

Sipilän välitön reaktio on paljastava:

– Tuo on vakava, inhottava ja tuomittava teko, jos julkisuudessa esiintyvät tiedot pitävät paikkansa. 

Jotta totuus ei unohtuisi otetaan vielä uudestaan:

– Tuo on vakava, inhottava ja tuomittava teko, jos julkisuudessa esiintyvät tiedot pitävät paikkansa. 

Tasapuolisuuden nimissä tällaisia lausuntoja ministereiden tulisi antaa keskimäärin noin 3 kertaa päivässä.

     *      *     *

Turvapaikanhakijoiden - nuorten miesten - tekemisiä on riepoteltu maanantaista lähtien julkisuudessa oikein olan takaa. Poliisi on heittänyt bensaa liekkeihin. Keskustelun ja asiankäsittelyn tapa herättää vakavia epäilyksiä suomalaisen oikeuslaitoksen ja demokratian toimivuudesta.

Tällainen toiminta muistuttaa melkein vainoamista. Tulevat mieleen takavuodet, jolloin poliisi esim. Joensuussa suojeli skinheadeja.

Kempeleen tapaus saa tänään lauantaina ilmeisesti jatkoa, sillä kunnassa järjestetään maahanmuuton vastainen mielenilmaus.

     *     *      *

Ensimmäisten kuulustelujen jälkeen selvisi, että toisella nuorella miehellä ei ollut mitään tekemistä tapauksen kanssa. Lisäksi teon tekijä ja uhri tunsivat toisensa.

Perjantai-illan A-Studiossa tällaista esim. afgaanin ja suomalaisen kohtaamista käsiteltiin kiinnostavalla tavalla. Kysehän on kulttuurien kohtaamisesta mikrotasolla.

Studiokeskustelussa tuli esiin mm. se, että muslimimies helposti tulkitsee suomalaisen naisen / tytön käytöksen oman kulttuurinsa mukaisesti. Ilmeet, eleet ja teot antavat eräänlaisen lupauksen siitä, että tilanne voi johtaa seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Virhetulkintojen vaara on suuri. Tietysti, raiskaus on kuitenkin aina raiskaus, vaikka tilanne helposti johtaa toiseen - ja lopulta on vaikea perääntyä...

On hyvä muistaa sekin, että turvapaikanhakijoiden kotimaassa ei ole ikärajoja seksin harjoittamiselle. Ja käytännössä Suomessakin aikaisimmat seksikokeilut tutkimusten mukaan ovat jo vähän yli 10-vuotiailla.

Linkit:

14-vuotiaan tytön raiskauksesta epäillyt ovat afganistanilaisia turvapaikanhakijoitaBy Pekka Lehtinen. MTV / Uutiset 24.112015

Pääministeri Sipilä järjesti kriisikokouksen Kempeleen raiskauksesta.  By Kristiina Tolkki. Yle / Uutiset 24.11.2015

"– Tuo on vakava, inhottava ja tuomittava teko, jos julkisuudessa esiintyvät tiedot pitävät paikkansa, Sipilä sanoo. "

Pääministeri tuomitsee Kempeleen epäillyn raiskaustapauksen. MTV / Uutiset 24.11.2015

"– Kyllä tuo on vakava, tuomittava, inhottava ja raukkamainen teko, jos julkisuudessa oleva tieto kaikkineen pitää paikkaansa, pääministeri [Juha] Sipilä toteaa vakavana."

Pääministeri on kutsunut oikeusministerin ja sisäministerin koolle tänään kriisikokoukseen, jossa käsitellään kyseisen tapauksen lisäksi myös muita turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia."

Kempeleen raiskaus: Uhri ja epäilty tunsivat toisensa, toinen epäillyistä vapautettu. MTV / Uutiset
25.11.2015

"Asian tiimoilta käytävä keskustelu varsinkin sosiaalisessa mediassa on ollut vilkasta ja suurelta osin asiatonta. Poliisi toivoo malttia ja asiallisuutta asian ympärillä vellovaan keskusteluun ja muistuttaa, että sosiaalisessa mediassakaan ei voi kirjoittaa mitä sattuu."

Taas uusi tapaus: 14-vuotias tyttö raiskattu Raisiossa – 19-vuotias turvapaikanhakija vangittu epäiltynä MTV / Uutiset 27.11.2015

Poliisihallitus: Turvapaikanhakijoita epäillään noin kymmenestä raiskaustapauksesta.
Yle / Uutiset 27.11.2015

Oikaisu: Sipilä ei kutsunut koolle kriisikokousta Kempeleen tapahtumien vuoksi. MTV / Uutiset

Kempeleessä järjestetään maahanmuuttovastainen mielenilmaus. Yle / Kotimaa 27.11.2015

Ketkä raiskasivat? Suomi24 24.11.2015 -->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti