lauantai 28. marraskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 644 "Vainoharhainen hallitus = vaarallisia vallanpitäjiä"Suomessa istuu kenties kaikkien aikojen kehnoin hallitus, hieman joka suhteessa. Kansalaisten kannalta olisi parempi, jos valistuneet virkamiehet hoitaisivat asioita. Ei ole niin pientä tai suurta asiaa, ettei sitä osattaisi tyriä kunnolla. Ainoa toive on, ettei se onnistu ajamaan maata sota(tila)an. Kaikki tuntuu mahdolliselta, kun kaiken lisäksi porvari-presidentti säestää ja vaatii EU:lta yhteistä sotapolitiikkaa. Viisaampaa olisi luopua armeijasta kokonaan ja hoitaa asioita keskustellen ja neuvotellen.

Aiemmin ristiä heiluttelevien poliitikkojen vihan kohteena on ollut vain Venäjä. Viime viikkoina kohteeksi ovat otettu vaivihkaa myös muslimit. Vuosisatainen ajatus muslimien maailmanvalloituksesta ja salaliitosta on kaivettu esiin. Ja omaa moraalista ylemmyyttä suhteessa kaikkiin muihin (uskontoihin) alleviivataan, perusteettomasti.

     *      *     *

Yksi hienovarainen ajatus on, että komeat nuoret miehet tulevat ja ottavat meidän naisemme, joko hyvällä tai pahalla. Tällainen uskomus on yleinen länsimaissa. Yksi pelottavimpia ajatuksia, kääntäen, on että nuoret naiset vapaaehtoisesti liittyvät esim. ISIS:in riveihin ja ovat vielä tyytyväisiä tilanteeseensa. Tätä halutaan viimeiseen saakka välttää. Kysymys on keskeisestä tabusta, jota ei saa rikkoa.

Onko kelleen muuten tullut mieleen, että Kempeleen suomalaistytön ja afgaanipojan välillä on voinut olla ennen ikävää tapahtuu jonkinlaista romanttista viritystä tyyliin Romeo & Julia? Hehän tunsivat toisensa. En tiedä miten on, vain arvailen.

     *     *      *

Länsimaissa on pidetty itsestäänselvänä että lähes kaikki terrori-iskut lähtien New Yorkin 'Syyskuun 11. päivän' -tapahtumista  ovat yksiselitteisesti muslimiterroristien al-Qaidan ym. tekemiä.

Vielä tänä päivänä se, mitä tuolloin tapahtui - ja mikä aloitti USA:n (ja Venäjän ym.) terrorisminvastaisen sodan - on silti myös monien (salaliitto)teorioiden näyttämöä. Monet ovat sitä mieltä, että George W. Bush itse masinoi tapahtuman, sillä niin paljon USA:n valtio ja armeija siitä hyötyivät.

Esim. paljon parjattu Osama bin Laden oli pitkään ennen kuin hänestä tuli sodan päävihollinen, USA:n liittolainen Afganistanissa. USA jopa koulutti - tosi tietämättään - ensimmäiset al-Qaidan terroristit. Aikamoinen paradoksi, mutta osoittaa miten vaarallisia armeijat kouluttajineen ovat.

Ja siitä tulee tietysti mieleen se, että suomalaiset kouluttavat juuri tällä hetkellä kyseenalaisella tavalla kurdi-taisteilijoita Pohjois-Irakissa, mikä on tehnyt Suomesta yhden ISIS:in iskujen kohteen.

Linkit:

Debunked! Conspiracy theories, urban legends and evil plots of the 21st century. 2008. By Richard Roeper (pdf)

Kaiken Takana on salaliitto. 2015. By Jonas Sivelä (ebook)

Muslims. In: List of conspiracy theories. Wikipedia (2015)
Esim. salaliitosta: "Love Jihad, also called Romeo Jihad, widely regarded as a conspiracy theory, is an alleged activity under which young Muslim boys and men are said to reportedly target young girls belonging to non-Muslim communities for conversion to Islam by feigning love."

Romeo and Juliet. Arab version. YouTube (2015)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti