sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Verkaik: "Lupaukseni JFK:lle" (2014)


50 vuotta Robert Groden on yrittänyt selvittää, kuka murhasi presidentti John F. Kennedyn. Yksityiselämässään, isänä ja aviomehenä, Robert on maksanut pakkomielteestään kovan hinnan. (IMDb)

     *    *    *

YLE FEM KLO 20:00 (YLE AREENA)

      *      *     *

Dokumenttielokuva "Lupaukseni JFK:lle" (2014) syventää kuvaa, minkä Oliver Stone antoi John F. Kennedyn salamurhasta elokuvassa "JFK" (1991).

Dokumentti on oikeastaan Robert Grodenin elämänkerta kerrottuna presidentin murhan kautta. Hän on viimeiset 19 vuotta keskittynyt yksinomaan sen selvittämiseen ja kirjoittanut aiheesta mm. lukuisia kirjoja.

     *    *    *

Groden ei sokeasti usko, mihinkään teorioihin ja siinä mielessä hänen ajatusrakennelmaansa on virheellistä kutsua 'salaliittoteoriaksi'. Yhtä hyvin virallinen selitys on sekin salaliittoteoria, koska se tuo vain yhden puolen asiasta esiin.

Jälkikäteen ajatellen ei ole suuri yllätys, että Kennedylle kävi niin kuin kävi, kun ajattelee, millä tavoin keplottelemalla hän pääsi presidentiksi ja keille hän jo heti päästyään presidentiksi tuotti suuren pettymyksen. Hänen tukijansa eivät olleet mitään pulmusia niin kuin ei  JFK itsekään.

     *     *     *

Tuntuu suorastaan hämmästyttävältä, miten virallinen Amerikka on perustanut jopa instituution, jonka tarkoituksena on julistaa vain yhtä ainoaa jumalallista totuutta. Osa esiintulleista faktoista on siirretty kylmästi sivuun. Ihmisille kerrotaan sellaista totuutta joiden kanssa he voivat elää, jota he haluavat kuulla - ja amerikkalainen demokratia pysyy natisten liitoksissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti