tiistai 1. joulukuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 218 -

CC by  Mimmi L. 
Latino-paavi Fransiscus teki 1. matkansa Afrikkaan, mikä on ollut tietysti maailman kiinnostuksen kohteena monestakin syystä.

On arvioitu, että kolmannes (34 %) katolisista asuu vuonna 2015 Afrikassa, eikä ole mitenkään itsestäänselvää, että he pysyvät kristinuskon vaikutuspiirissä.

    *    *     *

Kenia, Uganda, Keski-Afrikan 
tasavalta (Vatican)
Tilanne on veitsenterällä. Kehitys voi lähteä moneen suuntaan, mikä saattaa olla koko uskonnon kannalta kohtalokasta, ei vain Afrikassa, vaan myös maailman mittakaavassa.

New York Timesin toimittajat Jeffrey Gettleman & Laurie Goodstein arvioivat ennen paavin matkaa (25.11.2015), että kaksi kysymystä ovat erityisen kriittisiä: suhtautuminen homoseksuaalisuuteen ja abortteihin.

     *    *     *

Ja esim. tämän päivän (01.12.2015) twiittien perusteella eli heti seuraavana päivänä Fransiscuksen matkan jälkeen, näyttää siltä, että ainakin abortit ja niihin liittyvä ehkäisy ovat tulenarkoja asioita Afrikassa. Tänään on tosin maailman AIDS-päivä, ja monet ovat kiinnittäneet tarkoituksellisesti huomion juuri näihin kysymyksiin.

Paavi olisi esimerkiksi matkallaan voinut valistaa ihmisiä vaikkapa kondomien käytöstä, mitä hän ei kuitenkaan tehnyt, mikä on huolestuttavaa. Fransiscus pelaa vaarallista peliä, jossa tavalliset ihmiset ovat hänen pelinappuloitaan.

Linkit:

Roberto Sormani ‏(@rcsormani). Twitter 01.12.2015:
http://www.theguardian.com/world/2015/nov/30/pope-francis-condoms-aids-hiv-africa … … What's worse than HIV/AIDS? #PopeinAfrica's disrespect for AIDS deaths. Stop #RadicalChristianism. #WorldAIDSDay

Halima Idrissi ‏(@Zktrxy). Twitter 01.12.2015:
#PopeFrancis :“seems too small, partial”about whether the church should change its position on condoms to limit #HIV 's spread #PopeinAfrica

Pope Francis indicates little concern over condom use in fight against Aids. Pontiff dodges contraceptive question while returning from Africa tour, arguing world is facing bigger problems, like housing shortages and malnutrition. The Guardian 30.11.2015

BBC Africa (@BBCAfrica). Twitter 01.12.2015:
'Pope of the poor' makes big impact in Africa, by BBC's @CarolineWyatt http://bbc.in/1MTtMhV #PopeinAfrica

Pope of the poor makes big impact in Africa. By Caroline Wyatt, BBC / News 01.12.2015

A More Conservative Catholic Church Awaits Pope Francis in Africa. By Jeffrey Gettleman & Laurie Goodsteinnov. NYT 25.11.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti