torstai 3. joulukuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 220 -

CC by  Mimmi L. 
Aamuyöllä Suomen aikaan sattui jälleen vakava ampumavälikohtaus tällä kertaa lähellä Los Angelesia 200 000 asukkaan San Bernardinossa.

Helsingin Sanomien aamun uutisessa Laura Saarikoski totesi juttunsa lopulla

"Monien amerikkalaisten mielestä joukkomurhia torjutaan parhaiten aseistamalla ihmisiä itsepuolustukseksi. Amerikkalaisilla on yli 300 miljoonaa asetta, ja tutkimuskeskus Pew’n mukaan useammat amerikkalaiset pitävät aseita ennemmin turvana kuin uhkana."

    *    *     *


Mitään uuttahan tässä ei ole. Amerikkalaisten kulttuurista omituisuutta on helppo ihmetellä ja moralisoida, mutta tilanne Suomessa ei ole paljon sen kummoisempi. Suomessa ihmisillä on kotonaan poikkeuksellisen paljon niin laillisia kuin laittomia aseita. Yhteiskunnallisen tilanteen kiristyessä uhkana tietysti on, että omia etuja ja oikeuksia aletaan suojella aseellisesti.

Väkivallan monopoli Suomessa on vahvasti aseistetulla poliisilla ja armeijalla, jotka nekin ovat kansalaisen näkökulmasta vähintäin yhtä paljon uhka kuin turva. Jos pahimmat visiot lähivuosien kehityksestä toteutuvat, Suomessakin saatetaan nähdä sotilaita kaduilla niin kuin viime viikkoina Pariisissa ja Brysselissä, mutta ehkä hieman toisista syistä.

Linkit:

Ampujat surmasivat yli kymmenen Kaliforniassa. By Laura Saarikoski. Helsingin Sanomat / UIlkomaat 03.12.2015

Karhu-ryhmä (Vati). Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti