perjantai 4. joulukuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 222 -

CC by  Mimmi L. 
Edes Syed Rizwan Farookin lähimmät eivät osanneet aavistaa, mitä tuleman piti. Tämä vahvistaa sitä käsitystä, ettei hän tiennyt sitä edes itse - ennen kuin tapahtumat vain alkoivat vyöryä. 

Se oli kuin Talvisota, jota ei aloittanut oikeastaan kumpikaan osapuoli. 'Mainilan laukaukset' oli vain triggeri, joka tarvittiin taistelujen aloittamiseen. Sillä ei ollut väliä kuka leimattin syntipukiksi, sodan aloittajaksi. Kummatkin syyttelivät toisiaan, mutta tosiasia oli että kumpikin osapuoli halusi siinä tilanteessa iskeä yhteen. Sotaa oli Suomessa valmisteltu koko 1930 -luku, sillä 25% valtion budjetista meni varustautumiseen!

Lisäksi on muistettava sen aikaisten suurvaltojen keskinen peli. Suomi kuului Neuvostoliiton etupiirin, mikä oli ovelaa taktiikkaa Hitlerin Saksalta. Se pani aluksi Suomen taistelemaan yksin Neuvostoliittoa vastaan ja tuli vasta myöhemmin avuksi.

     *     *     *

Farookin siskon mies on ymmällä.
Lanko Farhan Khan epätoivoisesti yrittää löytää, mikä sai Farookin toimimaan niin kuin toimi. Hän päätyy samaan ratkaisuun kuin suomalaiset historiankirjoittajat. Toisen osapuoli oli hyvä ja toinen oli paha. Tapahtumille annetaan siten moraalinen selitys, niiden ympärille kehitellään moraalinen, uskonnollinen, uskomuksiin perustuva tarina, josta pidetään kynsin hampain kiinni osoittivat tosiasiat sitten mihin suuntaan tahansa.

     *      *     *

Samalla tavalla kuin muissakin muslimiterrroristien iskuissa, yhteydet uskonnon ja terrorismin välillä kielletään kategorisesti. Uskonnolliset johtajat eivät halua käydä dialogia maallisten johtajien ja maallikkojen kanssa myöskään sotatilanteessa. Yhteys on kuitenkin olemassa, sillä suomalaiset tietävät hyvin, miten luterilaiset papit julistivat rintamasotilaille, että sota oli ristiretki pahuutta ja ateisteja ym. vastaan. Henkensäkin saattoi uhrata saman mallin mukaan kuin miten tämän päivän terroristit toimivat.

Siksi niin Syed Farookilla kuin Farhan Khanilla mitä ilmeisimmin on niin muslimeina kuin USA:n kansalaisina ollut mielessään yksi ja sama paha / pahuus, jota vastaan he kamppailevat, tosin eri tavoin. Paradoksi on sama kuin Talvisodassa. Uhraamalla valtavasti ihmishenkiä uskotaan saavutettavan jotain hyvää, mikä on kukkua. Suomalaisten kannalta olisi ollut parasta, että sodat olisivat jääneet sotimatta, ja nyt elettäisiin ehdottomasti paremmassa Suomessa ja maailmassa.

Linkit:

NBC News (‏@NBCNews). Twitter 04.12.2015:
JUST IN: San Bernardino party shooter was a 'bad person,' not radical: brother-in-law http://nbcnews.to/1QjE9xT  

San Bernardino Shooter Was 'Bad Person,' Not Radical: Brother-in-Law. By Lester Holt, Kim Cornett & Alastair Jamieson. NBC News 04.12.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti