sunnuntai 6. joulukuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 224 -

CC by  Mimmi L. 
Tein jotain sellaista, mitä en ole tehnyt ainakaan .. 10 vuoteen. Katsoin yhden osan CSI -sarjaa, tarkalleen ottaen "CSI New Yorkia".

     *     *     *

En voi sanoa pitäneeni näkemästäni, mutta oli siinä minuakin kiinnostavia kohtia ja elementtejä.

Ohjelmatietojen luku 913 ei viittaa osan järjestysnumeroon vaan kyse oli 9. tuotantokauden 13. osasta vuodelta 2013. Sen sain salapoliisityöskentelyllä selvitettyä.

     *    *    *

... ja suoraan konepellille.
Jakso alkaa tietyllä tavalla kiinnostavasti - mies putoaa pilvenpiirtäjän jostain kerroksesta katuun ja kuolee. Saman talon kattohuoneistosta on aiemminkin hypitty Suuren laman aikaan vuonna 1929, kun Everett Harrington Wentworth teki itsemurhan. Itsemurhien väitettiin aikoinaan olleen suoranainen epidemia, joita tehtiin liukuhihnalta. Vaikka yksittäisiä tapauksia sattuikin, epidemia oli urbaania legendaa.

Tuoretta tapausta tutkivat CSI:n etsivät viittaavat ironisoiden legendaan, mutta huomaavat hetken kuluttua, ettei tämä keisi voi olla itsemurha. Joku on viiltänyt miehen kuoliaaksi veitsellä.

     *     *     *

Tapahtuman selvittäminen tapahtuu rokkaillen. Musiikki soi ja laboratoriossa loihditaan maagisia ratkaisuja rikoksiin. Joku keksii, että murhassa on käytetty itsetehtyä feikki-veistä, mikä tuntuu todella utooppiselta. Tällaisia veitsiä tehdään vankilassa. Vihje johtaa naisen jäljille, joka olikin sitten murhannut miehen kostoksi.

Suhteellisen simppeli ja suoraviivainen juoni, joka johtaa yksiselitteiseen ja ymmärrettävään sekä nopeaan ratkaisuun lähetysajan puittteissa - ja katsojalle tulee hyvä mieli siitä, että tämäkin murha ratkesi.

Linkit:

Naamioitu mies putoaa rakennuksesta. C.S.I. New York. Osa 913. MTV3

CSI: NY - Season 9. CBS (ended 2013). tv.com

'Wall Street Suicides' Mostly Urban Myth. About.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti