torstai 17. joulukuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 235 -

CC by  Mimmi L. 
Kuulin muutama minuutti sitten Radio Suomipopin Juha Vuorisen "Vuorissaarnan" lopun. Maltalta suomettunut toimittaja-kirjailija kertoi keskustelusta, jossa oli mukana Vuorinen itse, ranskalainen ja venäläinen. Keskustelun kohteena olivat maailman viimeiaikaiset konfliktit. Mitään sopua ei syntynyt. 

Lopuksi Vuorinen viisastellen totesi, että tuskin maailma olisi paljon huonommin, jos esim. Irakissa olisi tänä päivänä vallassa Saddam Husseinin poika, eivätkä siis USA ja Iso-Britannia olisi koskaan eli vuonna 1990 hyökänneet Irakiin ja toistamiseen vuonna 2003 sekä taas vuonna 2014.

Uutiskuva napalmin kylvöstä
Vietnamissa vuodelta 1972. (AP)
Mieleen tulee USA:n tunnetuin älykkö, joka on arvostellut ja analysoinut USA:n sotilaallista toimintaa Vietnamin sodasta lähtien, missä hän oli itse toimittajana paikalla ja katsoi sotaa vietnamilaisten näkökulmasta.

Niin, ainakaan Isisiä terrorismeineen tuskin olisi olemassa ilman sitä, että konflikteja on yritetty ratkaista sotilaallisin keinoin, valtioiden harjoittamalla terrorismilla, valtioterrrorismilla.

Ja ikävästi mieleen nousevat länsimaissa jyrkästi tuomitut salaliittoteoriat, aina 'Syyskuun 11. päivän' -tapahtumista lähtien. Kun kommunismi oli romahtanut, oli löydettävä uusi voimakas vihollinen, joka pitäisi yllä aseteollisuuden varaan rakentunutta taloutta.

      *     *      *

Mieleen hiipii, mitä Suomenkin valtio tekisi varoilla, jotka säästyisivät, jos koko sotilasbudjetti leikattaisiin pois. Ei olisi enää mitään ongelmia.

Linkit:

[Viimeisin pakina]. By Juha Vuorinen. Vuorissaarna 17.21.2015

Noam Chomsky. Media control. (PDF)

Noam Chomsky. Mediakontrolli. 2003

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti