torstai 17. joulukuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 236 -

CC by  Mimmi L. 
Voima herää, 30 vuotta "Jedin paluun" (1983) jälkeen. Ei siis kirjaimellisesti. Pari päivää sitten oli 'Hollywood' -ensi-ilta, jossa vierailevat tähdet olivat pukeutuneet 'Star Wars' -tyyliin.

"Star Wars" vm 2015
Mieleen tulee vääjäämättä: sota kuin sota tuntuu villitsevän ihmisiä. Sitä voi tietysti kysyä, miksi sotatarinoiden sankarit ovat niin kiinnostavia, palvonnan kohteita.

Eivät vain itsemurha-terroristit halua marttyyreiksi vaan suomalaiset sotilaat menneissä ja tulevissa sodissa. Sankarit saavat tietysti nimensä historiaan. "Yksi suomalainen vastaa 10 ryssää" väite syntyi 'Talvisodan' hengessä. Kaikki suomalaiset olivat siis sankareita suhteessa naapuriin.

     *    *     *

Viimeisimmät suomalaiset sankarit kouluttavat itsenäisyyttä eli Kurdistaniaa haikailevia kurdi-taisteilijoita Pohjois-Irakissa. Peitetarinana on, että heidän kohteena on Islamilainen valtio, mutta todellinen kohde on USA:n lähdön jälkeen heikentynyt Irakin valtio ja armeija. Isishän on jo käytännöllisesti katsoen lyöty. Suomalaisista sotilaista tulee siten hieman samanlaisia sankareita kuin Martti Ahtisaaresta Namibiassa. Tai ainakin siihen uskotaan.

Uusien kansallisvaltioiden rakentaminen maailmaan ei tunnu kovin mielekkäältä. Ennemmin nykyisetkin valtiot tulisi purkaa ja rakentaa alueiden välillä löyhiä liittoja. Näin ei tule luultavasti käymään, koska pysyvän rauhan rakentamisessa ei ole mitään sankarillista.

Linkit:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti