keskiviikko 23. joulukuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 243 -

CC by  Mimmi L. 
Jostain syystä silmiini pisti päivän lehtiä silmäillessäni tällainen lause:

"Jos ja kun [Timo] Soini väittää rasistisista polttopulloiskuista vastaanottokeskuksiin objektiivisesti  raportoivaa mediaa päämäärähakuiseksi valehtelijaksi, niin silloin olemme hyvin vaarallisella ja  hallitsemattomalla tiellä."

Näin kirjoittaa Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen raflaavasti lehtensä 'Näkökulma' -palstalla.

Olen miettinyt viime viikkona samaa asiaa hieman toisesta näkökulmasta: "Miksi esimerkiksi iltapäivälehdet ovat kirjoittaneet niin vähän vastaanottokeskuksista?"

Objektiivisuuden arvoon vaikuttaa myös se, mitä sanotaan ja jätetään sanomatta. Ja niin kuin tiedetään Iltalehti kirjoittaa usein sensaatiohakuisesti, mutta monet vastaanottokeskuksissa tapahtuneet levottomuudet ym. ovat jostain syystä skipattu. Onko kenties Kokoomuksen sisäministeri Petteri Orpo toppuutellut lehtiä?

Jos Parkkonen vastaa kysymykseen "ei", hän luultavasti valehtelee. Jos hän sanoo kyllä, niin se panee miettimään, mitä objektiivisuus oikein tarkoittaa.

     *     *     *

Iltalehden kolumnin 46 kommentissa ei kiinnitetty huomiota siihen, miten lehti uutisoi tapahtumia vastaanottokeskuksissa.

Yleisemmällä tasolla monet kuitenkin ottavat kantaa lehden tapaan kirjoittaa uutisiaan, eikä sitä tunnuta kovasti arvostavan. Mm. Parkkosen arvostelema MV-lehti ja Iltalehti niputetaan samaan kastiin, ja sananvapauden ja Iltalehden niputtaminen yhteen tuntuu puolestaan toisesta kirjoittajasta naurettavalta.

Ja valtamedioiden yhden totuuden ja näkökulman objektiivisuuteenkin otetaan kantaa. Totuus on ollut porvarillisten hallitusten totuutta viimeisen 12-13 vuoden aikana, eikä muuta totuutta ole. Kaikki muu on valhetta, Parkkoselle ja kolmelle S:lle.

Linkit:

Iltalehti ‏(@iltalehti_fi). Twitter 23.12.2015:
Näkökulma: Propagandaministeri Soini: Saako Suomen ulkoministeri väittää suomalaista mediaa valehtelijaksi, ky... http://tinyurl.com/jqwyjy3 

Näkökulma: Propagandaministeri Soini. By Tommi Parkkonen. Iltalehti 23.12.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti