perjantai 25. joulukuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 245 - sota joulusta

CC by  Mimmi L. 
Fox Newsin kansallisella TV-kanavalla business-uutisten isäntä Stuart Varney ja hänen vieraansa Todd Starnes olivat aatonaattona huolissaan, miten "sodassa joulusta" käy.

#infosota on siis ulotettu konservatiivipiireissä jo lähes kaikkeen mahdolliseen, missä ollaan puolustavinaan omia arvoja tms.

Joulusodan ammus - Hello Kitty?
Keskustelussa ei sinänsä ollut paljon järkeä, ja puheissa vilisi monenlaisia virheitä, ja mm. YouTube -videon kommenteissa pahimpia mokia paikkailtiin. Salon.com -uutissivuston Scott Eric Kaufman ihmettelee jälleen kerran, miten tyhmyys tuntuu aina yhdistyvän uskonnollisesti ajatteleviin ihmisiin.

     *     *     *

Huvittavinta oli miten miehet kuvittelivat joulukuusen liittyvän kristilliseen perinteeseen. Onhan puun nimi anglo-amerikkalaisessa maailmassa 'Christmas tree', mikä tietysti tuntuu viittaavaan Jeesus-lapsen syntymään. Beetlehemissä eivät kuuset ole koskaan kasvaneet, eikä alueella kasva muutenkaan metsää kuin nimeksi.

Yksi kommentoija totesikin, että ennemminkin tulisi ihmetellä, miten esim. katolilaiset hyväksyvät pakanallisen joulukuusen omaan perinteeseensä.

     *     *     *

Miehet sekoilivat muutenkin kuusensa kanssa. Heidän kristillistä arvomaailmaansa ei kuitenkaan häirinnyt, jos kuusen oksilla oli 'Hello Kitty' -lasipalloja, minkä joku koulupiiri oli poistattanut luokkahuoneesta.

On vaikea ymmärtää, mitä syviä uskonnollisia arvoja 'Hello Kitty' business-toimittaja Stuart Varneyn mielessä puolusti. Kenties uskoa rahan voimaan? Niin, tuskin on sattumaa, että protestanttinen uskonnollisuus ja porvarillinen ideologia mm. uskontososiologiassa yleensä yhdistetään toisiinsa esim. Max Weberillä.

     *      *     *

Fox Newsin 'sota joulusta' on itse asiassa kestänyt jo vuosia ja esimerkiksi viime vuonna Fox Newsin uutisankkuri Bill O'Reilly valjasti sotaan mm. psykoanalyytikon, joka hyökkäsi ankarasti ateisteja vastaan.

Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, mikä oli tilanne eurooppalaisten saapuessa Pohjois-Amerikkaan. Esim. puritaanit olivat itse vähemmistönä Iso-Britanniassa ja monet lähtivät pakoon toisten kristittyjen uskonnollista vainoa.

Heti saavuttuaan Uudelle mantereelle he puolestaan alkoivat kitkeä alkuperäisväestön pakanallisina pitämiä uskomusjärjestelmiä eli tekivät saman muille, mitä heille itselleen oli tehtyä. Vahinko kiersi. Ja sama vanha 'sota joulusta' jatkuu vielä tänä päivänä.

Linkit:

Fox News hosts: Radical Islam is filling the void left behind when “they” suck the joy out of Christmas.
By Scott Eric Kaufman. Salon.com 24.10.2015
"Stuart Varney and Todd Starnes are celebrating what is 'finally a victory in the War on Christmas'".

Stuart Varney and Todd Starnes: Atheists are 'sucking the joy out of Christmas'. YouTube 24.10.2015 (Fox News)

Bill O'Reilly Launches First Counter-Offensive In The 'War On Christmas'. By Catherine Taibi.
The Huffington 03.12.2014 (Fox News)

War on Christmas. RationaWiki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti