sunnuntai 27. joulukuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 247 - miten 'rauhanturvaajat' voivat kouluttaa sotilaita?

CC by  Mimmi L. 
Epäilen yhä enemmän Suomen hallituksen toimintaa ja sen laillisuutta. Miten on mahdollista, että 48 + 48 suomalaista sotilasta kouluttaa vuoden ajan valtiottomien kurdien peshmerga-joukkoja Pohjois-Irakin alueella?

Samalla hallitus vaarantaa 100 suomalaisen sotilaan perheen turvallisuuden, mikäli heidän tietonsa sattuisivat joutumaan vääriin käsiin. Isis otti jo jokin aika sitten Suomen tämän asian takia omalle mustalle listalleen.

Suomalainen sotilas ja
kurdi-taistelija (Reddit)
Tilanne on Suomen kannalta sikäli ikävä, että Islamilaisen valtion (Isis / Isil) sotilaat ovat samalla tavoin sunni-muslimeita kuin kurdit, joita suomalaiset kouluttavat. Isisin ensimmäisenä silmätikkuna ovat luonnollisesti heitä lähellä olevat uskonnolliset ja poliittiset ryhmät.

Joulukuussa Suomessa pidätettiin kaksi ilmeisesti turvapaikanhakijoiden joukossa Suomeen tullutta entistä Isis-taistelijaa, joiden väitettiin osallistuneen irakilaisten sotilaiden joukkomurhaan Pohjois-Irakissa. Viranomaiset selvästi kokevat suomalaisiin kohdistuvan uhkan olevan jo varsin todellisen.

      *     *      *

Kenraalimajuri Ilkka Korkiamäki kertoi tänään Hämeen Sanomissa, että Suomi on sotilaiden lisäksi toimittanut 150 kilometrin päähän Erbilistä lääkintähenkilöstöä. Tämä tuntuu sikäli erikoiselta, että suomalaisten ei pitänyt olla lähelläkään sotatoimialuetta.

Linkit:

Tiedustelu tarvitsee lisää lihaksia. By Juho Peltoniemi. Hämeen Sanomat 27.12.2015

Neutral Finland to boost Iraq, Lebanon missions to help FranceReddit / Europe (12.12.2015)

Kurds in Finland. Wikipedia 06.11.2015

Finnish soldiers in Iraq. Finland sent 50 soldiers to Iraq to train Kurdish Forces against ISIS. Reddit / Europe (10 / 2015)

Finland begins training Peshmerga this week. Shafaq News 29.07.2015

Finnish peacekeepers in Iraq to train Kurdish fighters. Yle / News 28.07.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti