maanantai 28. joulukuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 249 - Joutsenet jäissä - liikkeelle flunssaisena

CC by  Mimmi L. 
Myöhään illalla alkoi nenä yllättäen vuotaa kuin seula. Ja yö oli sen mukainen. Ei kiva. Yritin juoda paljon, hunajateetä. Helpotti oloa ihmeesti. Kurkku oli hieman karhea ja kutiseva mutta juuri muita oireita ei ollut.

Sama toistui aamulla. Samanlainen olo oli ollut kuukausi sitten. En ollut yhtä tukkoinen kuin nyt mutta kuitenkin. Muistin, että mietin pitkään, miten saisin lievennettyä oloa.

(Wikipedia)
Päätin mennä saunaan ja olo koheni ihmeesti. Uinkin vielä kevyesti, ja pahin jäi siihen. Enpä ollut tällaistakaann ennen kokeillut.

Toinen temppu jota olin joskus käyttänyt on kävely. Epäilin hieman itseäni, ja googletin. Kyllä, lääkäritkin sanovat, että siitä voi olla apua. Jos flunssan oireet ilmenevät vain kaulasta ylöspäin, ei ole mitään syytä olla liikkumatta, kevyesti.

     *    *     *

Joten lähdin aamulla vähäksi aikaa ulos ja kävelin rantaan. Kuulin jo kaukaa joutsenten hieman levotonta ja huolestunutta ääntelyä ja liikehdintää.

Yöllä Katumajärvi oli saanut vihdoin jääpeitteen. Eilen iltapäivällä eivät edes rannat olleet vielä jäässä. Ilmeisesti järven nopea jäätäminen oli yllättänyt linnut.

Joutsenia oli keskellä järveä kahdessa eri ryhmässä. Lähempänä rantaa, jossa olin, oli viisi täysi-ikäisstä lintua, joista yksi näytti olevan kiinni jäässä ja muut pyörivät sen ympärillä.

Kauempana oli vielä isompi joukko nuoria joutsenia, jotka istuivat liikkumatta paikallaan. Ulkona liikkui koiranulkoiluttajia, jotka katselivat jäistä näytelmää. Uimarannan laiturilla otin vihdoin kännykän ja soitin aluehälytyskeskukseen.

Luultavasti palomiehet joutuvat irrottamaan linnut jäästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti