keskiviikko 30. joulukuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 252 - koomikko Bill Cosby

CC by  Mimmi L. 
Vilkaisin TV2:n "Napapiirin sankarien" (2010) jälkeen uusimmat uutiset Ilta-Sanomien -sivustolta. Eteeni lävähtivät surullisen-kuuluisan Bill Cosbyn (78) kasvot.

Muistan itsekin 1980-luvulla katsoneeni usein "Bill Cosby Show'ta" (1984 -), joka oli huippusuosittu. Ja sillä oli - ja on - erityinen merkitys Pohjois-Amerikan mustalle keskiluokalle. Bill Cosby alias 'America's Dad' osoitti, että mustasta miehestä voi tulla huippusuosittu koomikko.

      *      *      *

Pidätetty Cosby
Ja entä nyt sitten, kun on paljastunut miehen elämän synkkä puoli, miten hän hyödynsi kuuluisuuttaan. Häntä syytetään lukuisten naisien huumaamisesta - ja raiskauksista. Uutisia lukiessani ja naisten kertomuksia kuunnellessani olen miettinyt, mitä kaikkea eri tilanteissa on mahdollisesti tapahtunut.

Lähtökohta varmasti on aina ollut, että naiset - joita on noin 50 (!) - ovat halunneet huippusuositun ja hauskan miehen seuraan, koska ovat pitäneet hänestä. Melko varmaa on, että joukossa on sekä raiskauksia että tilanteita, joissa raiskausta ei ole tapahtunut. Ja mihin rajan milloinkin vetää. Rikkaalta mieheltä halutaan miljoonakorvauksia...

    *     *     *

Mieleen nousee jopa kysymys:  Onko tähdellisempi kysyä, miksi Cosby huumasi naiset kuin miksi hän harjoitti seksiä heidän kanssaan? Eikö hän pystynyt tavanomaiseen seksiin naisten kanssa. Oliko hänellä huumaamis-fetissi, potenssiongelmia tms.? En tiedä. Monenlaisia kysymyksiä nousee mieleen.

Cosby joka tapauksessa pidätettiin tänään keskiviikkona 30.12. Philadelphiassa yhden (1) tapauksen tutkinnan yhteydessä, joka on niinkin kaukaa kuin vuodelta 2004 eli liki 12 vuoden takaa. Ja kyse on ensimmäisestä tunnetusta ja väitetystä / syytetystä raiskauksesta.

Syyte ilmeisesti nostettiin juuri nyt, koska USA:n lain mukaan tapaus olisi vanhentunut 12 vuoden jälkeen.

     *     *    *

Templen yliopiston naiskoripallojoukkueen silloinen manageri Andrea Constand (42) väittää Bill Cosbyn tarjonneen hänelle pillereitä, jotka otettuaan hän ei pystynyt enää liikkumaan. Tämän jälkeen mies käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen. Cosby työnsi sormet naiset sisään ym.

Cosby on myöntänyt seksuaalisen kanssakäynnin. Hän on myös kertonut, että Constand oli lähtenyt aamulla kotiinsa kuin mitään sopimatonta ei olisi tapahtunut. Vuoden kuluttua hän oli kuitenkin jostain syystä tehnyt rikosilmoituksen.

Bill Cosby on kertonut antaneensa naisille metakvaloni -seksi- ja bilehuumetta. Ainetta on käytetty myös unilääkkeenä. Sivuvaikutustensa takia se poistettiin markkinoilta kuitenkin jo vuonna 1984.

     *      *      *

Tapahtumat alkoivat vyöryä kai osittain sattumalta internetin kautta. Constand ym. alkoivat levittää syytöksiä netissä, kun syyte ei edennyt tuomioistuimessa. Samalla tuli esiin muita samankaltaisia tapauksia varsinkin, kun koomikko Hanniball Buress  oli ohjelmassaan pilkannut Cosbya ja syyttänyt tätä raiskaajaksi.

Linkki:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti