torstai 31. joulukuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 253 - vuoden essee pedofiliasta

CC by  Mimmi L. 
Kriittinen verkkolehti Salon.com on ainakin muutaman vuoden ajan valinnut vuoden parhaat henkilökohtaiset esseet. Ilmeisesti kyse on kirjoituksista, joita verkkolehdelle on toimitettu julkaistavaksi.

Tänään oli twiitattu - ja twiitillä kommentoitu - mm. #8:ksi sijoittunutta Todd Nickersonin 'I’m a pedophile, but not a monster'. Tällaisia esseitä ei ihan joka päivä kirjoitetakaan, saati sitten julkaista ja ne panevat kenen tahansa sosiaalisen mielikuvituksen ja oman ymmärryksen koetukselle.

      *      *      *

Nickersonin essee on tärkeä muistutus siitä, miten vaikea on ymmärtää toisenlaista seksuaalisuutta kuin sitä mikä on itsellä. Ajatellaan vaikkapa vain Suomen ikävää ja loputonta homoavioliitto -keskustelua ja kansalaisaloitetta. Loputtoman rajoittunutta ja typerää keskustelua, jota kristityt fundamentalistit vielä manipuloivat ja demonisoivat.

Kuka tahansa voi koska tahansa tehdä millaisen tahansa sopimuksen toisen (aikuisen) ihmisen kanssa. Ei siihen tarvita mitään virallista instituutiota. Silti asiaa on vatkattu ja vatkattu ja vatkattu.

Tietyllä tavalla seksuaalista suuntautuneisuutta voi ajatella samalla tavalla kuin sopimuksen solmimista. Ihminen voi tuntea olevansa jonkinlainen, mutta hän voi tehdä ikään kuin itsensä kanssa sopimuksen siitä, ettei hän toteuta ominta luontoaan, omaa seksuaalisuuttaan vaan on - niin kuin Todd Nickerson toteaa - selibaatissa.

Ja tämä tarkoittaa sitä, ettei pedofiilin tarvitse käyttää lapsia hyväkseen, mutta omalle suuntauneisuudelleen hän ei silti voi mitään niin kuin homo tai lesbo ei voi itselleen mitään. Ja vastaavasti ei tarvitse olla pedofiili, että käyttää lasta hyväkseen. Sen voi tehdä esim. heteromies paremman puutteessa samalla tavalla kuin Suomessa teinipojat ainakin vielä 100 vuotta sitten harjoittelivat seksiä kotieläinten kanssa, kun luterilainen moraali ei taipunut siihen, että teinit kuksivat toisiaan. Niin, ja tietysti omat pikkusiskot olivat myös vaaravyöhykkeessä.

Linkki:

GrimDark5 (‏@GrimDark5). Twitter 31.12.2015:
@Salon stop being a creep! #NewYearsResolutionIn5Words

Salon.com ‏(@Salon). Twitter 31.12.2015:
Many pedophiles suffer in silence. That's why one decided to speak up http://slnm.us/s64iRTd  

I’m a pedophile, but not a monster. By Todd Nickerson. Salon.com (31.12.2015)
"I'm attracted to children but unwilling to act on it. Before judging me harshly, would you be willing to listen?"

Lewis Carroll Letter Points to Pedophile Leanings. Writes real Alice of his fondness for children. By Ambreen Ali. Newser.com 2011.2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti