keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Karukoski: "Napapiirin sankarit" (2010)


Komedia Lapista kotoisin olevasta Jannesta, joka on hieman syrjäytynyt. Mennyt konkurssiin ja ollut 5 vuotta työttömänä. Jannella on tyttöystävä Inari, joka on väsynyt luuseriinsa ja haluaa jättää nuoren miehen.

Inari lähetti Jannen ostamaan digiboksia, antoi rahatkin kouraan, mutta tällaisen yksinkertaisenkin tehtävän Janne onnistui tyrimään. Ja se oli siinä .. tai melkein. Jannen viimeinen lupaus on vielä illan ja yön aikana hankkia - tavalla tai toisella  - lupaamansa digiboksi. Ja tämä on elokuva siitä.

Kolme miestä lähtee 200 kilometrin päästä Rovaniemeä yön selkään hankkimaan digiboksia. Bensa loppuu jo alkumatkasta, mikä on ensimmäinen vastoinkäyminen.

Matkalla Janne ja Inari soittelevat keskenään. Jossain vaiheessa Inari ilmoittaa lähtevänsä (ex-poikaystävän matkaan). Janne jatkaa kahden kaverinsa kanssa omaa matkaansa hamaan loppuun asti... (IMDB:tä mukaillen ja lisäillen)

"Napapiirin sankarit" (2010) on Dome Karukosken ohjaama suomalainen komedia. (Wikipedia)

       *     *     *

MM. TÄNÄÄN TV2 KLO 22:00

     *     *     *

... niin ja Jannen kavereilla ovat omat odysseiansa, jotka eivät nekään ota sujuakseen. Ja kyllähän se digiboksikin lopulta saadaan hankittua. Eikä se Inarikaan ihan varmasti erosta vielä ole, vaikka lähtikin eksänsä mukaan.

Aikamoinen elokuva, jossa on hämeenlinnalaislähtöisen Pekko Pesosen käsikirjoitus. Joka on tehnyt muitakin menestyskässäreitä mm. elokuvaan "Tyttö sinä olet tähti".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti