torstai 10. joulukuuta 2015

Lucas: "Star Wars: Pimeä uhka" (1999)


2 jedi-ritaria pakenee saarrettuna löytääkseen liittolaisia ja kohtaavat nuoren pojan, joka voi tuoda tasapainon Voiman kanssa, mutta pitkään lepotilassa ollut Sith tuo esiin vaatimuksen kunnian palauttamisesta. (IMDb)

"Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka" (1999) on George Lucasin luoman 'Tähtien sota' -elokuvasarjan aikajärjestyksessä 1. ja ilmestymisjärjestyksessä 4. elokuva. Pääosissa näyttelevät Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman ja Jake Lloyd. Elokuva on uuden trilogian ensimmäinen elokuva. Sen re-masteroitu kolmiulotteinen versio julkaistiin 10. helmikuuta 2012. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN FOX:ILTA KLO 21:00

     *      *      *

Ei voi mitään. En vain saa makua näihin "Star Wars" -elokuviin. Mieleen tulee ensimmäisenä amerikkalaisten 1980 -luvulla lanseeraama 'Tähtien sota suunnitelma' ja miten sitä mediassa esiteltiin. Näissä elokuvissa fantasian keinoin kerrotaan tarinoita samalla konservatiivisella ideologialla höystettynä. Ja pelkkää naiivia sotaa ja Voimaan luottamistahan tämä tietysti onkin. Yhden uuden kultin ja suorastaan uususkonnon luomista.

Tiedän ihmisiä jotka ovat olleet ikänsä ateisteja, mutta silti hurahtaneet tähän uskoon. Eikä tämä tietysti ole millään tavoin ristiriidassa länsimaiden valtauskonnon kristinuskon kanssa. Kaikkea muuta.

Anakin Skywalkerin äidin vihjaistin si'ineen neitseellisesti ja pikku poika itse on valittu, jota kirjanoppineet ja fariseukset pelkäävät. Ja jo lapsena hän tekee ihmetekoja. Ja koko asetelma on tietysti analoginen tilanteelle maailmassa Rooman valtakunnan aikana.

Hyvä ja paha ovat ällöttävän kaukana toisistaan, vaikka niin ei tietysti oikeasti ole, kun yhdessä ja samassa maailmassa ja maailmankaikkeudessa eletään. Hyvyys on vain näkökulmakysymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti