lauantai 12. joulukuuta 2015

Lucas: "Star Wars: Sithin kosto" (2005)


3 vuotta Kloonien sodan jälkeen, jalot jedi-ritarit ovat levittäytyneet ympäri galaksia ja johtavat massiivista kloonien armeijaa separatisteja vastaan. Kun kansleri Palpatine kidnapataan, jedimestari Obi-Wan Kenobi ja Anakin Skywalker lähetetään eliminoimaan paha kenraali Grievous. Samaan aikaan Anakinin ystävyys kanslerin kanssa herättää epäluuloa jedi Orderissa ja on vaarallista jedi-ritarille itselleen.

Kun synkkä sithi-lordi Darth Sidious paljastaa juonen galaksin haltuunotosta, Anakinin, jedien ja koko galaksin kohtalo on vaakalaudalla. Palattuaan Anakin Skywalker kuulee vaimonsa Padme Amidalan olevan raskaana, mutta Anakinilla on näkyjä siitä, miten vaimo kuolee synnytykseen. 

Anakin kääntää selkänsä jedeille, matkaa mielesssään ja todellisuudessa pimeälle puolelle ja muuttuu Darth Vaderiksi. Obi-Wanin täytyy kohdata kaksintaistelussa entinen oppilaansa Mustafarin liekehtivässä maailmassa. (IMDb)


"Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto" (2005) on George Lucasin luoman Tähtien sota -elokuvasarjan aikajärjestyksessä 3. ja ilmestymisjärjestyksessä 6. elokuva. Päänäyttelijät ovat Hayden Christensen, joka näyttelee pahaksi Darth Vaderiksi kääntyvää Anakin Skywalkeria, ja Ewan McGregor, joka näyttelee Vaderin entistä mestaria Obi-Wan Kenobia. Natalie Portman näyttelee Skywalkerin rakastettua Padmé Amidalaa ja Ian McDiarmid näyttelee ylikansleri Palpatinea eli keisariksi nousevaa Darth Sidiousta. (Wikipedia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti