torstai 3. joulukuuta 2015

RUNO ON VAPAA. Osa 686 "Keskiviikkona klo 11:00"Olin 28-vuotias amerikkalainen Syed Rizwan Farook. Eiliseen iltapäivään asti toimin ympäristöasioihin erikoistuneena valtion virkamiehenä San Bernardinossa. Olin tyytyväinen työhöni ja sain siitä kohtuullista palkkaakin.

Olin myös maltillinen muslimi ja tein keväällä pyhiinvaelluksen Mekkaan, minkä jälkeen tulin pakistanilaisen vaimoni Tashfeenin kanssa Yhdysvaltoihin. Menimme naimisiin Saudi Arabiassa, joten olimme tuore aviopari. Hieman häiden jälkeen vaimoni sai tyttövauvan. 

Olin tyytyväinen elämääni niin kauan kuin sitä kesti. Elämämme eteni amerikkalaisen unelman mukaan...

Minusta on viimeksi kuluneen päivän aikana kirjoitettu kaikenlaista. Että olin radikalisoitunut ja "mahdollisesti tein terroristi-iskun" vaimoni kanssa. Asia ei ole kuitenkaan ollenkaan niin yksinkertainen kuin miltä se poliisin, FBI:n ja enemmistön silmin näyttää.

En suunnitellut iskua työpaikalleni Inland Regional Centeriin, joka on vammaisten palvelukeskus. Asiat vain lähtivät päivän aikana kehittymään siihen suuntaan. Sitä on vaikea selittää. Myönnän, että olin 3 vuoden aikana hankkinut kotiini asearsenaalia ja rakentanut muutaman kaukolaukaistavan putkipommin ym.

Olin jopa harkinnut - ei, päättänyt - tehdä jonkinlaisen tällaisen teon, mutta se mitä nyt tapahtui, tapahtui Allahin tahdosta. Niin kuin tiedätte, olimme aamupäivällä viettämässä vuotuista joulujuhlaa, joka oli samaan aikaan koulutustilaisuus.

Kaikki meni niin kuin aina. Olin esittänyt toiveen, että mitään uskonnollista ohjelmaa ei juhlassa järjestettäisi. Työntekijöistä kolmasosa ei ollut kristittyjä ja uskonnottomiakin oli monta. Silti ohjelma oli tänä vuonna jopa korostuneen kristillinen ja muslimeja arvosteltiin, tosin hienovaraisesti, siitä miten he saavat aikaan kaaosta ja ovat uhka maailmanrauhalle.

Minulta pyydettiin kohteliaasti anteeksi ja sanottiin, etteivät he tarkoita muslimeista puhuessaan tietysti minua ja minun kaltaisiani islaminuskoisia. Tuohduin hieman ja sanoin, että en pidä työasioiden ja uskonasioiden koplaamisesta tällä tavoin yhteen. Minulle sanottiin, että taidan olla hieman yliherkkä.

Lopulta en enää kestänyt tilannetta vaan lähdin vaivihkaa pois...

Tunnin kuluttua tulin takaisin ja tiedätte uutisista, mitä tarkalleen ottaen tapahtui. Neljän minuutin ajan ammuimme kokoussalissa puoliautomaatiaseiden lippaat tyhjiksi ja lähdimme sitten city-maasturillamme pakoon.

Minulla ja Tashfeenilla ei ollut mitään suunnitelmaa. Jos Jumala olisi meille armollinen, jäisimme henkiin eikä meitä saataisi kiinni... 

Miksikö teimme sen mitä teimme? Halusimme havahduttaa maailman väkivallan järjettömyyteen ja miten ristiriitaisia niin kristityt kuin muslimit ovat puheissaan ja teoissaan. 

Jollei jotain pian tehdä, maailma hukkuu aseisiin. Päivän pääkirjoituksissa mm. Los Angeles Timesissa nostettiin esiin kauan kaipaamamme ajatus taistelusta jatkuvia päivittäisiä joukkomurhia vastaan USA:ssa, mikä on paljon pahempi ongelma kuin poliittinen terrorismi.

Uskomme tehneemme isänmaallisen teon, jota jopa presidenttimme Barack Obama hiljaa mielessään kiittää, vaikka ei voi sitä tietysti julkisesti sanoa... Linkki:

Yle Uutiset. TV1 03.12.2015

Analyysi: Ampumisista on tullut pelottavaa rutiinia. By Pirkko Pöntinen. Yle / Uutiseet 03.12.2015

By Meghan Keneally. ABC News 03.12.2015


Philip Schuyler (‏@FiveRights). Twitter 03.12.2015:
#SanBernadinoShooting
Condolences to lefties praying it'd be McVeigh type. Just pretend it's not Islamics, as usual.

Roger Simon (@rogerlsimon). Twitter 03.12.2015:
REACTIONARY ALERT> Word Islam not even mentioned in clueless article on #SanBernadinoShooting by @NickKristof. http://www.nytimes.com/2015/12/03/opinion/on-guns-were-not-even-trying.html?ref=opinion&_r=0 …

Alex Jones(@RealAlexJones). Twitter 03.12.2015:
#SanBernadinoShooting blamed on radical Islamists, global warming myth confronted head-on - Tune in LIVE 11am-3pm http://infowars.com/show 

Donald J. Trump ‏(@TheDonaldisYUGE). Twitter 03.21.2015:
Watching #Obama tip-toe through the tulips as he DESPERATELY tries to avoid the words "Islam" and "Terrorism". #SanBernadinoShooting

San Bernardino shooting live updates: Syed Farook and Tashfeen Malik named as suspects in attack that killed 14. By David Horsey Los Angeles Times 03.12.2015

Laura Walker ‏(@LauraWalkerKC). Twitter 03.12.2015:
Syek Farook was radicalized and in touch with a terrorism suspect being investigated by the FBI, per law enforcement statement given to @CNN

Alex Johnston (‏@createdrumbeats). Twitter 03.12.2015:
Syed Farook Was Radicalized: San Bernardino Shooter ‘In Touch’ With FBI Terror Suspect: Syek Farook was radica... http://bit.ly/1lbWOAF 

[+ Editorial Cartoon: When will the U.S. declare war against mass shootings?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti