tiistai 1. joulukuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 646 "Totta toinen puoli: Barack Obama oli muslimi"Toimittaja Johanna Vehkoo kirjoittaa "Kuningaskuluttajan" -sivustolla näin:

- Yhdysvalloissa elää merkittävä joukko ihmisiä, jotka eivät suostu uskomaan, että heidän presidenttinsä Barack Obama on syntynyt Yhdysvalloissa ja että hän on kristitty eikä muslimi.

      *      *     *

Brack Obama (Wikipedia)
Vehkoo huvittavalla tavalla syyllistyy itse siihen, mistä hän kirjoituksessaan muita kritikoi. Hän valikoi tietoa tästmentämättä, mistä väitteessä oikeastaan on ollut kysymys.

     *     *     *

Obaman isäpuoli Lolo Soetoro oli muslimi. Samalla tavalla kuin vaikkapa esim. Pariisin iskuissa v. 2015 kuolleen nuoren naisen isä. Herkässä iässä 6-10 vuoden välillä perhe asui maailman suurimmassa muslimivaltiossa Indonesiassa. Jonkin jäljen 5 vuotta tällaisessa perheessä ja ympäristössä on varmasti jättänyt pieneen lapseen.

Tietysti on liioiteltua sanoa, että Barack Obama olisi muslimi, mutta yhtä hyvin voi epäillä millainen kristitty hän on. Myös hänen biologinen isänsä Barack Obama (senior) oli muslimi. Kristityksi junior tuli vasta 2-kymppisenä. Tultuaan presidentiksi hän erosi kirkosta.

Toisaalta on hyvä muistaa, että länsimaissa, myös USA:ssa, on uskonnonvapaus. Kaikkien uskontojen edustajien pitäisi periaatteessa olla samanarvoissa asemassa, mutta niinhän ei tietysti ole. Muslimilla ei ole asiaa USA:n presidentinvaaleihin, ei ainakaan 'Syyskuun 11. päivän' -iskujen jälkeen, vaikka iskun takana olisi ollut itse presidentti George W. Bush niin kuin jotkut väittävät.

    *    *    *

Hysteria Barack Obaman taustasta alkoi vuonna 2006 ennen kuin hänestä tuli presidenttiehdokas. Debbie Schlussel kirjoitti blogissaan:

- Barack Hussein Obama: Once a muslim, always a muslim.

Ainakin tästä lähtien huhut ja väitteet ovat olleet liikkeellä, mutta eivät ole vaikuttaneet ratkaisevasti ainakaan haitallisessa mielessä Obaman uraan. Ehkä ennemmin päinvastoin.

Bushin 'Terrorismin vastaisen sodan' käydessä kuumimmillaan oli tietysti vaarallista, jos sai 'muslimi' -leiman otsaansa, mutta perusteettomista (?) väitteistä tuntui olevan Obamalle vain hyötyä.

Linkit:

Barack Obama religion conspiracy theories. Wikipedia

Valheenpaljastaja: Miksi ihmiset uskovat vääräksi todistettuun tietoon?  By Johanna Vehkoo Kuningaskuluttaja 16.08.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti