maanantai 7. joulukuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 648 "Al-Qaida ja Isis saivat alkunsa USA:n tukemasta jihadismista Afganistanissa"Siitä se kaikki alkoi: suurvaltojen Neuvostoliiton (Venäjän) ja USA:n vastakkainasettelusta. Neuvostoliitto teki jälkikäteen ajatellen historiallisen virheen tukiessaan Kabulin kommunistihallitusta sotilaallisesti. 

Kaikki olisi voinut mennä hyvin .. tai ainakin paremmin. Al-Qaidaa ja Isisiä ei ehkä olisi syntynyt koskaan, jos USA ei olisi alkanut tukea Kabulin hallitusta vastustavia ääri-islamisteja, jihadisteja.

      *      *     *


Ironista on, että mm. presdentti Ronald Reaganin avoimesti tukemien jihadistien joukossa oli sellainenkin tunnettu mies kuin Osama bin Laden. 'Syyskuun 11. päivän' -tapahtumiin liittyvät salaliittoteoriat pohjaavat juuri tähän asetelmaan. USA:n konservatiivipresidenteillä niin Reaganilla kuin George W. Bushilla oli bisneksiä jihadistien kanssa.

Äärikonservatiiveja (kristittyjä) ja äärimuslimeja yhdistää uskonnollisuus. 1980-luvulla pahan ruumiillistuma oli vielä kommunistinen ja ateistinen Neuvostoliitto (nyk. Venäjä), jota ei enää ole olemassa. Neuvostoliiton paikan kaiken pahan alkuna ja juurena ovatkin ottaneet jihadistit ja ennen muuta Isis.

JATKUU...

Linkit:

Afganistanin sota 1979. Yle TV1 07.12.2015

Afghanistan 1979 (dokumenttielokuva). By Gulya Mirzoeva (2014). IMDb

We (= USA) created Islamic extremism: Those blaming Islam for ISIS would have supported Osama bin Laden in the ’80s. Jingoists conveniently forget the West's Cold War strategy was to arm the Islamic extremists that became al-Qaida. By Ben Norton. Salon.com 17.11.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti