tiistai 8. joulukuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 649 "Valtaako islamofobia USA:n, Euroopan - ja Suomen?"


Kun maailman mahtavimman (sotilas)valtion todennäköisesti seuraava presidentti alkaa uhota avoimesti maassaan olevia - ja varsinkin sinne tulevia - muslimeja vastaan, muun maailman on syytä olla enemmän kuin huolissaan.

    *     *     *

Ei vain presidenttiehdokas Donald Trumpin vaan yleensäkin konservatiivisten amerikkalaisten ja viranomaisten kuten poliisin ja FBI:n reaktiot muistuttavat suomalaista raiskausjupakkaa. Jokainen muistaa, miten Suomen Trump Juha Sipilä järjesti Kempeleessä tiedotustilaisuuden yhden (1) raiskauksen takia, joka sattui olemaan hänen kotikulmillaan.

    *     *    *

Ja aivan samalla tavalla kuin Suomessa Supo,  Yhdysvalloissa FBI kaivoi esiin 60 tapausta, joilla väitetään olevan yhteyksiä muslimeihin ja ehkä jopa muslimiterroristeihin eli ISIS:iin.

Ja aivan samalla tavalla kuin Suomessa, samaan hengenvetoon todettiin, että - tosin - kaikkiaan avoimia tapauksia on yli 1 000, mutta muslimeillakin on jotain tekemistä näiden asioiden kanssa. Ja heidän osuutensa on prosentuaalisesti suurempi.

Ja ennen muuta - ei valtaväestö - vaan muslimit / pakolaiset / turvapaikanhakijat ovat uhka. Eivät ne jotka tekevät lähes kaikki rikokset.

    *      *    *

Kukaan ei ole Suomessa sanonut Juha Sipilää rasistiksi, koska hänen ja hallituksen toiminta ja asenteet ovat ns. hyväksyttyä rasismia (accepted racism). Termiä 'hyväksytty rasismi' käytttävät liberaalit ja kriittisesti valtavirran journalismiin suhtautuvat amerikkalaiset tiedotusvälineet ja se tuntuu enemmän kuin osuvalta monissa tilanteissa. 

Samanlaisen hyväksyn rasismin kohteena esim. yhteiskuntasopimus -neuvotteluissa ovat olleet ne sadat tuhannet, jotka eivät pääse edes samaan pöytään muiden kanssa esim. liki 500 000 työtöntä.


Linkit:

The shocking truth about Muslims in America. By Holly Yan. CNN News 08.12.2015

Obama seeks to calm Americans on terror threat, but speech underscores challenges. By Michael A. Memoli. Los Angeles Times 07.12.2015

Terrorist plot exposes blind spot for U.S. authorities. By Greg Miller & Adam Goldman. Washington Post 04.12.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti