keskiviikko 9. joulukuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 651 "Ovatko eurooppalaiset todella näin tyhmiä?"


Ilta-Sanomien otsikot, jotka liittyvät Ranskan poliisin 18.11. rynnäköimään taloon, jonka sisällä oli kolme terroristia (ihmistä), eivät ole mitenkään epätavallisia. Ennemmin tyypillisiä. Sellaisia kuin muussakin mediassa.

    *    *    *

Diesel präniköineen
Pelkästään alla olevia otsikoita lukemalla pääsee perille, mistä jutut kertovat. Ne kertovat tarinaa sankarikoirasta nimeltä Diesel.

Diesel oli jo ennakolta sankari, joka lähetettiin pahoja mustiin pukeutuneita miehiä ja naista vastaan taloon, jossa nainen räjäytti itsensä ja samalla koiran.

Koira kuoli eurooppalaista sivistystä puolustavana marttyyrinä (työtä tehdessään niin kuin ihminenkin). Terroristit tappoivat niin itsensä kuin koiran kylmäverisesti.

Tämä on tarina joka on kerrottu yhä uudestaan esim. sanomalehdissä ja Twitterissä. Kovin montaa epäilevää tai kriittistä kirjoitusta ei ole joukkoon mahtunut, twiittejä sentään.

    *    *    *

Ranska poliisin erikoisjoukot tiesivät mitä tekivät.

Poliisi lähetti koiran taloon, vaikka tiesi suuresta riskistä. Riski haluttiin kuitenkin ottaa syystä tai toisesta, vaikka talossa olijat oli ahdistettu yhteen huoneistoon. 

Koira toimi triggerinä, joka sai väitetyn naisen räjäyttämään itsensä, milloin myös koira kuoli. Koiraa ei siis varsinaisesti tappanut kukaan tai poliisi tapatti, millä tavoin saatiin nopeutettua lopullista ratkaisua tilanteessa.

     *    *     *

Mitä ilmeisimmin ammattinsa osaavat poliisit toimivat suunnitelmallisesti.

Poliisit tiesivät että uhraamalla vanhan koiran, he saavat tarvitsemaansa myönteistä julkisuutta. Huomio kiinnitettiin tilanteessa toissijaisiin seikkoihin eli poliisin väkivallan sijaan koiraan.

Samalla huoneistossa olijat saatiin tekemään ratkaisevan virheen, mihin oli myös tähdätty eli nopeaan ja tehokkaaseen ratkaisuun.

Linkit:

Poliisikoira Diesel kuoli sankarina Pariisissa – ”Kuin olisi menettänyt yhden työkavereista”. By Johannes Kotkavirta. Ilta-Sanomat 18.11.2015

Police Nationale (@PNationale). Twitter 18.11.2015:
[INFO] Diesel, malinois de 7 ans, chienne d'assaut du #RAID a été tuée par les terroristes dans l'opération en cours #SaintDenis

Police Nationale (@PNationale). Twitter 18.11.2015:
Les chiens d'assaut et de recherche d'explosifs: indispensables dans les missions des opérateurs du #RAID pic.twitter.com/vb5lGjnwjO
Koirakuvat Pariisissa kuolleen poliisikoiran muistolle menevät ihon alle – #JeSuisChien. By Samu Lehtonen. Ilta-Sanomat 20.11.2015

Terroristit tappoivat Pariisissa poliisikoira Dieselin – seuraaja tassuttele Venäjältä. By Minna-Riitta Härkönen. Ilta-Sanomat 22.11.2015 (STT)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti