lauantai 12. joulukuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 655 "Voiko Suomen poliisi syyttää irakilaista Irakissa tehdyistä rikoksista? Terve järki sanoo että ei voi. Suomessa on kuitenkin kaikki mahdollista."


Mikäli suomalaisiin oikeusoppineisiin (professorit Martin Schein ja Matti Tolvaseen) on uskominen, Suomessa poliisi on alkanut luoda omaa oikeuttaan - tai jopa ottanut oikeuden omiin käsiinsä määritellessään mielivaltaisesti, mitä terrorismi on.

    *    *    *

Miksi miehiä ei  palautettu
Irakiin? Mikä maailmanpoliisi 
Suomi on?
Tilanne mutkistuu vielä, jos ajatellaan, että rikos on tehty sota-aikana valloitetulla alueella, Islamilaisessa valtiossa tms. Suomen viranomaiset liikkuvat vaarallisilla vesillä ja vaarantavat tällaisella seikkailupolitiikalla omien kansalaistensa turvallisuuden. Valtionsyyttäjän tulisi välittömästi puuttua asiaan.

   *     *     *

Forssassa toissapäivänä pidätetyt veljekset ovat vain satunnaisesti maahan tulleita turvapaikanhakijoita, joten heillä ei ole  mitään statusta täällä, Suomen kansalaisina.

The Telegraph lehti kertoi 12. heinäkuuta 2015, millä tavoin USA ja länsimaat ovat kietoutuneet väitettyyn joukkomurhaan tai sotatoimeen.

"The massacre has been seared on the collective consciousness of Iraq’s Shia population. Many situate the atrocity within a longer history of suffering at the hands of Sunni supremacists and the Baathist regime of former president Saddam Hussein."

Sunnit olivat niskan päällä Baath-puolueessa Saddam Husseinin aikana vielä 1990-luvun alussa. Sitten tulivat amerikkalaiset, ja Irakin sodassa v. 2003 asetelma kääntyi päälaelleen. Amerikkalaisten vetäydyttyä syntyi kaaos, jonka aikana sunnit ovat päässeet mm. Isisin riveissä kostamaan niin amerikkalaisten sotilaiden tekemät nöyryytykset ja julmuudet kuin vähemmistönä olleiden shiiojen liittoutumisen maahantunkeutujien kanssa.

      *      *     *

Tapahtumat Speicherin sotilastukikohdassa lähellä Tikritin kaupunkia olivat triggeri, joka sai USA:n aloittamaan Pohjois-Irakin ja Syyrian pommitukset 8. elokuuta 2014.

Ja vastaavasti Pariisin iskut on nähtävissä saman eskalaation jatkumisena. Eli kostoiskuina USA:n pommituksille, joissa on kuollut ehkä muutamia tuhansia siviilejä sen lisäksi, että Islamilaisen valtion eli Isisin asemia on pommitettu.

Irakilaismiesten pidätykset Suomessa ovat siten selkeä symbolinen ele, jolla Suomi asettuu USA:n, Ranskan ja Iso-Britannian rinnalle sotilasvaltiona.

Linkit:

KRP epäilee neljää miestä terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta Helsingin käräjäoikeus päättää huomenna perjantaina kolmen terrorismirikoksista epäillyn miehen vangitsemisesta.  Yksi henkilö vangittiin tänään torstaina poissaolevana. Yle Uutisten tietojen mukaan ainakin kaksi miehistä on  kantasuomalaisia. Yle / Uutiset 09.10.2014

Rikosoikeuden professori terrorismirikoksista: Ennennäkemätön tapaus Suomessa Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professori Matti Tolvanen huomauttaa, että vaikka rikoksia ei olisi välttämättä tehty Suomessa, ne voidaan silti käsitellä täällä.  Yle / Uutiset 09.10.2014

KRP pidättänyt kolme epäiltynä terrorismista. Henkilöiden epäillään osallistuneen aseellisen ryhmän toimintaan ulkomailla. Tutkinnanjohtaja ei vahvista,  liittyvätkö pidätykset Isis-järjestöön. Yle / Uutiset 07.10.2014

Osa terrorismiepäillyistä matkusti Syyriaan humanitaarisen järjestön nimissä. Keskusrikospoliisi epäilee neljää miestä terrorismirikoksista. Yksi heistä on vangittu poissaolevana ja kolmea esitetään vangittavaksi  Huomenna perjantaina. Yle / Uutiset 09.10.2014

"Terroristeiksi leimatut" tekivät kampanjan Facebookiin. Monet muslimit ovat pöyristyneet siitä, kuinka terrorismiteoista epäillyt miehet on leimattu julkisuudessa jo ennen  oikeusprosessin alkua. Siksi osa heistä loi Facebookiin Terroristiksi leimattu -kampanjan. Yle / Uutiset 13.10.2014

Isil releases new video of 2014 Speicher massacre of Shia army recruits. The extremist group are believed to have killed 1,700 soldiers and now a new video shows the victims lying ready for execution in pits By Louisa Loveluck. Telegraph 12.07.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti