perjantai 18. joulukuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 659 "Puolueiden ideologiat = järjestelmällistä valehtelua?"


Konservatiivien politiikka perustuu järjestelmälliseen valehteluun. Tällaisen väitteen esitti mediakriittisen verkkolehden Salon.comin toimittaja Adam Johnson eilen.

Esimerkkinä hän käytti republikaanien presidenttiehdokkaiden kampanjoinnissaan esittämiä väitteitä.

Saman ajatuksen voisi laajentaa länsimaiseen demokratiaan laajemminkin. Kansalaiset pitävät puolueiden, poliittisen eliitin toimintaa likaisena, koska se on sitä.

Suomessa on viime kuukausina levitetty tukku valheita, puolitotuuksia ja pseudotietoa, josta kukaan ei ota kohta enää selvää.

    *    *    *

GOP candidates
Miksi näin tehdään? Mm. siitä syystä, että poliittisia päätöksiä ei haluta valmistella kunnolla vaan omat näkemykset vain juntataan esimerkiksi eduskunnassa läpi. Tällaista suunnittelun ja päätöksenteon kulttuuria kutsutaan desisionismiksi, jota lähihistoriassa edustivat ennen muuta kansallissosialistit.

Yksi suuri yhteinen valhe kaikissa länsimaissa on ettei työttömyyttä voi poistaa. Tietysti sen voi poistaa, kun vain päätetään tehdä niin.

     *     *     *

Adam Johnson on listannut 10 keskeistä valhetta, jotka hän on löytänyt viimeaikaisista puheista:

1. Ehdokkaat Parisiin iskujen ja San Bernadinon joukkomurhan jälkeen väittävät, että USA ei tutki tarkoin maahan tulevia pakolaisia.

Tämä ei pidä ollenkaan paikkaansa. Seula on hyvin tiukka, mikä ei kuitenkaan estä esim. sitä, että ihmiset radikalisoituvat tai ovat mieleltään ja toimintatavoiltaan jollain tavoin radikaaleja.

2. Syyrian entinen presidentti Hafiz al-Assad loi Isisin, mihin liittyy syytös USA:n puolustushallintoa kohtaan siitä, ettei se ole tukenut riittävästi kapinallisia.

USA on tukenut huomattavilla summilla hallitusta vastustavia ryhmiä mm. Edward Snowdenin paljastamien tietojen perusteella.

3. Ehdokkaat ovat toistuvasti väittäneet, että maan muslimeista 25 % hyväksyy väkivallan käytön?

Tiedot on kerätty varsin valikoiden, ei koko väestönosalta. Jne.

Linkit:

Carly Fiorina is a liar: And everyone should finally just say it — loudly. By Simon Maloy. Salon.com
"There's really no need to dance around the unquestioned truth that Carly Fiorina lies about stuff"


The 10 most bald­faced lies from the final Republican debate of 2015. The GOP is almost entirely post­truth at this point, and if you call them out, you're part of the liberal media. By Adam Johnson. Salon.com 17.12.2015

Carly Fiorina is a liar: And everyone should finally just say it — loudly. There's really no need to dance around the unquestioned truth that Carly Fiorina lies about stuff. By Simon Maloy. Salon.com 17.12.2015

The GOP terror plan is so flimsy that Seth Meyers can pull it apart in 90 seconds. "Slow down, what did he say the plan was? They win and we lose. Oh, man, oh, man, oh, man. This is bad." By Sarah Burris. Salon.com 17.12.2015

GOP’s national security hysteria: We’re not in World War III, so stop trying to petrify everyone
World War III, Nazis everywhere — the Republican rhetoric on national security is distorting the policy debate. By Simon Maloy. Salon.com 17.12.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti