perjantai 25. joulukuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 666 "Salaliitto Joulua vastaan"


Yksi vähän tunnettu mutta tänä joulunakin julkisuudessa esiin putkahtanut, salaliittoteoria syntyi Kylmän sodan aikana, kun 1959 julkaistiin pamfletti "There Goes Christmas" (Sinne meni joulu). 

Ja niin kuin tuohon aikaan yleisesti, tässäkin tapauksessa, salaliiton takana olivat kommunistit ja Neuvostoliitto (Venäjä).

    *    *    *

Muovinen Jeesus
Juonena yksinkertaisesti oli viedä joulusta joulu(n sanoma), tehdä joulusta (Christmas) toisenlainen, ateistinen tai pakanallinen joulu (Xmas). No, ajatus oli sikäli ristiriitainen, että joulu oli jo ajat sitten kaupallistunut mm. punanuttuisen Coca Cola -joulupukin ja yleensä joulupukin ansiosta.

Ja kaiken lisäksi joulu alun pitäenkin oli ollut kaikkea muuta kuin kristillinen juhla. Ja kristityt itse vielä 1800-luvulle asti vastustivat koko juhlaa, varsinkin Pohjois-Amerikassa. Sitten kaikki muuttui mistä ovat jäänteinä joululaulut, jouluevankeliumit, joulukirkot, joulukuvaelmat ym. Ja tietysti, ennen muuta, eilen Lammin kukkatalossakin pahnoissa nököttövä muovinen joulukalu, Jeesus.

    *     *     *

Kiinnostavaa on, että esim. joulukuusi oli John Birch Societyn "Sinne meni joulu" (1959) -pamfletin huomion kohteena niin kuin vuonna 2015 mantereenlaajuisen Fox Newsin -kanavalla.

Vuonna 1959 uskonnollisia piirejä närkästytti joulukoristeiden muuttaminen neutraaleiksi YK-koristeiksi, minkä nähtiin vievän amerikkalaisilta heidän henkistä suveereniteettiaan (siis #infosota -ajatus idullaan).

Vuonna 2015 ajatus on kiepsahtanut hieman ylösalaisin, sillä nyt samat konservatiiviset ja uskonnolliset piirit sallisivat joulukuusen oksille iloiset 'Hello Kitty' -koristeet, minkä jotkut koulut ovat kieltäneet. Tämän verran on siten annettu myöten kaupallisuudelle.

Vuonna 2008 talouskriisin aikaan perinteistä, kristillistä joulua puolustavia, Fox News -yhtiötä lähellä olevia piirejä, syytettiin laman syventämisestä, mistä oli ilmeisesti  jotain opittu.

     *    *    *

1960-luvulla ideologisen #infosodan kohteina olivat muutkin kuin kommunistit (ateistit), sillä äänensävyissä oli myös antisemitismia eli juutalaisvastaisuutta. Juutalaisten ja kristittyjen ikiaikainen taistelu jumalasta putkahti jälleen kerran pintaan. Mikään uutinenhan ei ole, että juutalaiset tappoivat kristittyjen jumalan. Toisaalta kristinuskoa ei olisi edes olemassa ilman tätä temppua.

Juutalaisten ja ateistien rinnalle salaliittoon ovat tulleet terrorismin vastaisen sodan aikana muslimit, mikä kai merkitsee lähes kaikkien muiden kuin kristittyjen olevan joulua vastaan. Esim. Japanissa ei kuitenkaan olla sitä vastaan, mutta  siellä joulun sanoma on saanut toisenlaisen sisällön ja joulupukin saattaa paikallisesta tavaratalosta löytää vaikkapa huvin vuoksi ristiltä niin kuin 1990-luvulla tapahtui monessa paikassa.

Linkit:

Fox News hosts: Radical Islam is filling the void left behind when “they” suck the joy out of Christmas.
By Scott Eric Kaufman. Salon.com 24.10.2015
"Stuart Varney and Todd Starnes are celebrating what is 'finally a victory in the War on Christmas'".

Stuart Varney and Todd Starnes: Atheists are 'sucking the joy out of Christmas'. YouTube 24.10.2015 (Fox News)

Bill O'Reilly Launches First Counter-Offensive In The 'War On Christmas'. By Catherine Taibi.
The Huffington 03.12.2014 (Fox News)

War on Christmas. RationaWiki

Juice Leskinen, Sika

Jouluradio. Joulupuu (sanat: G. O. Schöneman)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti