keskiviikko 30. joulukuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 671 "armeijat / puolustusvoimat tappavat ja raiskaavat"


Kaikki armeijat tilaisuuden tullen tappavat ja raiskaavat, myös Suomen ja USA:n armeijat. Mikään ei tee poikkeusta. 

Ajatellaanpa vaikka Väinö Linnan "Tuntematonta sotilasta", missä ei suoraan kerrottu raiskauksista, mutta annettiin vihiä, että sellaistakin on tapahtunut.  Kaksi tilannetta tulee mieleeni. Hyökkäysvaiheen aikana venäläiset naisupseerit olivat fantasioiden ja aggressioiden kohteena. Valloitetuissa kylissä ja kaupungeissa kuten Petroskoissa miehittäjät pitivät hieman hauskaa - ja tietäähän sen mitä se hauskuus merkitsee siviileille.

Korealaisnainen kertoo kohtalostaan.
Historiantutkijat ovat "Tuntematonta" realistisemmin ja todenmukaisemmin pystyneet dokumentoimaan tällaisia tapauksia. Naissotilaita häpäistiin ja tapettiin silloin kun siihen tuli tilaisuus.
 
     *     *    *

Saksan liittolaisena 2. maailmansodassa Suomen lisäksi oli mm. Japani. Aina tähän päivään asti (Etelä-)Korean ja Japanin välisiä suhteita ovat hiertäneet japanilaisten sotilaiden pitämät seksiorjat, joita oli niinkin paljon kuin 200 000. Eikä kohtelu ollut yhtään sen parempaa kuin Isisin käsissä vuonna 2014-15.

Korealaisnaisia ei tällä hetkellä ole elossa kuin kourallinen ja kaikki ovat yli 90-vuotiaita. Irvokasta on miten vasta nyt Japani on esittänyt virallisen anteeksipyynnön Etelä-Korealle, ja maiden suhteet on ilmeisesti mahdollista normalisoida.

     *      *     *

Enemmän kuin korealaisista naisista viime viikkoina ja kuukausina on kuitenkin puhuttu Islamilaisen valtion (Isis / Isil) ottamista seksiorjista, joita on arviolta 1 000 - 2 000 eli paljon vähemmän kuin mitä japanilaisilla oli.

Naisia on päässyt vapaaksi, ja yksi nuori yazidi-nainen oli jopa YK:n täysistunnossa kertomassa kokemuksistaan, mikä tuo mieleen, onko tällainen tapa käsitellä naisen kokemusta asiallinen ja hänen etunsa mukainen.

Tunteisiin vetoavalla tavalla nainen kertoi yksityiskohtaisesti kohtelustaan, minkä hän olisi tosin voinut jättää tekemättäkin. Ei tarvita paljon mielikuvitusta jotta voi arvata, miten hänelle oli käynyt, kun hän oli joutunut miesjoukon kynsiin.

Samaan aikaan YK on autuaasti unohtanut vaikkapa korealaisnaiset ja naiset muilla sotatoimialueilla.

     *     *     *

Ryhmässä tyhmyys usein tiivistyy ja varsinkin, jos ryhmä toimii armeijallisesti ja tottelee hierarkisesti ylempien käskytystä ja pitää aivot narikassa.

Sotilaista tuskin monikaan tappaisi yksin ja raiskaisi siviilissä. Sota antaa luvan tehdä sellaista, mihin moraali ei muuten taivu. Miksi näin sitten tehdään, vaikka mitään pakkoa ei ole?

Niin, ainakin jotkut moottoripäät saavat nautintoa toisten vahingoittamisesta, mutta entä ne loput...

Linkit:

CNN International ‏(@cnni). Twitter 30.12.2015:
A former sex slave used by Japan's military during World War II tells her story. Learn more: http://cnn.it/1mQ7Qfm 

Former 'comfort woman' recalls horrors. CNN (video)

RT (@RT_com). Twitter 30.12.2015:
Rape regulations: ISIS laws on 'proper' sex slave treatment revealed http://on.rt.com/70m3

Rape regulations: ISIS laws on 'proper' sex slave treatment revealed. RT News - Question more 29.12.2015

celeste 예서 ‏(@angrynoona). Twitter  28.12.2015:
jpn finally made an apology for s korean comfort women???? http://www.refinery29.com/2015/12/100211/comfort-women-japan-south-korea-apology …

Yazidi Used as Sex Slave for Islamic State Speaks to UN. By Mary Chstain. Breitbart News 20.12.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti