sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Bowman: "X-Files – taistelu tulevaisuudesta" (1998)


Mulderin ja Scullyn täytyy taistella USA:n hallituksen salaliittoa vastaan etsiessään totuutta siihen, millä tavoin alienit ovat kolonialisoineet maata. (IMDb)

"X-Files – taistelu tulevaisuudesta" (1998) on amerikkalainen tieteiselokuva, joka  pohjautuu suosittuun TV-sarjaan "Salaiset kansiot", ja sijoittuu tapahtumiltaan sarjan 5. ja 6. tuotantokauden väliin, joiden välissä se myös tuli ensi-iltaan.  Elokuvan ohjasi Rob Bowman, ja sen pääosissa esiintyvät David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, John Neville ja Martin Landau. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN FOX KLO 21:00

      *      *     *

Jälleen kerran tämä jo ennen ilmestymistään klassiseksi luokiteltavissa oleva elokuva. "X-Files" (1998) tuntui aluksi hyvin epäjohdonmukaisesti leikatulta  ja unenomaiselta kamerankäsittelyltä, mutta sellainen sen tietysti täytyi ollakin.

Todellisuus on illuusiota, ihmiset ovat olemassa vain alieneja varten, jotka ovat odottaneet sopivan lajin kehittymistä, jota ne voivat käyttää alustamaan omalle kolonialisaatiolleen.

Jännite on kuitenkin ennen muuta FBI-agenttien Fox Mulderin ja Dana Scullyn välillä. Miten heidän käy yhdessä ja erikseen.

Katsoja tietää etukäteen, että heidän käy hyvin, mutta miten hyvin? Ja suurimmat kysymykset jäävät pakosti aina auki, jotta tarina voi jatkua loputtomiin...

Linkki:

Mulder ja Scully palaavat X-Filesiin - Näin he ovat muuttuneet. By Jenni Uotinen. Iltalehti 23.01.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti