maanantai 4. tammikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 255 - irvokasta

CC by  Mimmi L. 
On enemmän kuin irvokasta kuvitella ja puhua, että on oikeita ja vääriä tapoja tehdä joukkomurhia. Tällaista puhetta oli taas tämän päivän lehdissä mm. Ilta-Sanomissa, jota hetki sitten silmäilin.

Tällaiseen ajatteluun kuuluu tietysti se, että oma tappaminen ja murhaaminen mm. sodissa on oikeutettua, kun toiset osapuolet ovat hyökkääjiä ja rikollisia sekä heissä personifioituu maallinen paha.

Tuleva Isis-sotilas?
Asioista olisi myös syytä puhua ja tapahtumista kertoa yhteyksissään. Kukaan ei tunnetusti tappele eikä sodi yksin. Missä tilanteessa esimerkiksi shiia-upseerit menettivät henkensä Isisin kynsissä. Ja mitä irakilaissotilaat itse olisivat vastaavassa tilanteessa tehneet, jos olisivat olleet niskan päällä. Tyhmyydestä ja raukkamaisuudesta usein rangaistaan.

Muistaako kukaan enää edes, miten amerikkalaiset ja irakilaiset shiia-sotilaat nöyryyttivät Irakin sodan aikaan vuosina 2002-2003 ja sen jälkeen sunni-sotilaita. Näitä videoita on varmaan vieläkin netissä. Ei ole mikään ihme, että tällainen toiminta tuotti mm. sellaisen järjestön kuin mitä Isis on.

On muistettava sekin, että kansainvälinen yhteisö YK vastusti sotaa. Siitä huolimatta USA liittolaisineen aloitti sodan ja jatkoi sitä erilaisten avointen valheiden ja huijausten avulla.

     *    *     *

Jokainen sodassa kuollut irakilainen on joukkomurhattu ja heistä suurin osa oli siviilejä. Kuinka monta sotaan osallistunutta amerikkalaista Suomi on vuosien varrella pidättänyt maaperällään ja toimittanut sotarikollisina USA:an tai Irakiin? Saanko arvata: koko asiaa ei ole koskaan edes harkittu.

    *     *    *

Lisäys 12:30. Puolen päivän jälkeen aloin lukea eilisen päivän Helsingin Sanomia ja olin pudota penkiltä. Iso-Britannia harkitsee - siis vain harkitsee - syytteiden nostamista Irakissa taistelleita sotilaita vastaan.

Asia on symbolisesta erittäin tärkeä, sillä se on signaali mm. Isisille siitä, etteivät kaikki hyväksy vuonna 2002 aloitettua sotaa ja varsinkaan irakilaisten sotavankien ym. kohtelua tuolloin.

Linkki:

Toinenkin Isis-murhista epäilty irakilaismies yrittää päästä vapaaksi. By Sari Autio. Ilta-Sanomat 04.01.2015

Iraq: American Soldiers Mocking and Humiliating Iraqi Prisoners. YouTube

Abu Ghraib Prison - Iraq | Documentary. YouTube

Lisäys 12:30:

Brittisotilaita saattaa joutua oikeuteen sotarikoksista Irakin sodassa. Tutkimusryhmä on saanut todisteita ainakin 1 514:sta brittisotilaiden kaltoin kohtelemista uhreista. Jukka Huusko. Helsingin Sanomat / Ulkomaat 02.01.2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti