keskiviikko 6. tammikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 256 - jumalaa ei ole saatu kiinni

CC by  Mimmi L. 
Niin, en muista ihan tarkkaan miten se oli. Juutalaisten, muslimien ja kristittyjen jumala oikeutti iskun ranskalaisen sarjakuvalehden Charlie Hebdon toimitukseen, jossa kuoli 12 ihmistä keväällä 2015.

Niin väitettiin.

Nyt tapahtumasta on kulunut vuosi ja Charlie Hebdon muistojulkaisussa muistutetaan, että pääsyyllinen - jumala - on vielä vapaalla jalalla.

Miljoona-painoksen lukijat saavat ehkä ensi kertaa todella tietää, että tekijöitä eivät olleet muslimimiehet vaan syyllinen oli heidän oma jumalansa, jos nyt sattuvat olemaan uskovaisia.

Mm. Vatikaani on syyttänyt lehteä jumalan-pilkasta, mutta sellaisesta ei voi syyttää, sillä tietääkseni sen kummemmin paavi Fransiscuksella kuin kellään muullakaan ei ole mitään pitäviä todisteita jumalan olemassaolosta. Joten lähinnä Vatikaania itseään voi syyttää ihmisten vuosituhantisesta harhaanjohtamisesta.

Sitä paitsi ei ole ihmisen tehtävä rangaista jumalan puolesta, jos jäppinen on olemassa, hoitakoon hommansa.

Ja sen todellakin haluaisin nähdä, miten kuvan hahmo rankaisee itseään... Esimerkiksi VT:ssä dokumentoiduista tekemistään, julmuuksista ihmisiä kohtaan.

Linkki:

Al Jazeera (‏@AJEnglish). Twitter 06.01.2016:
How the #CharlieHebdo attack changed France http://aje.io/hd5q  

India Today (@IndiaToday). Twitter 06.01.2016:
Vatican newspaper denounces 'woeful' #CharlieHebdo cover http://indiatoday.intoday.in/story/vatican-newspaper-denounces-woeful-charlie-hebdo-cover/1/564064.html … 

Amnesty UK (‏@AmnestyUK). Twitter 06.01.2016:
#CharlieHebdo anniversary addition hits newsstands with controversial cover: http://amn.st/6019BnjQS 

Charlie Hebdo anniversary cover disrespects all faiths, The Guardian 06.01.2015 (AP)
"Vatican newspaper says Osservatore Romano says cartoon shows sad paradox of world that is increasingly careful to be politically correct yet does not respect believers’ faith."

Agence France-Presse ‏(@AFP).Twitter 06.01.2016:
#CharlieHebdo publishes special edition, year after attack http://u.afp.com/ZPow  

Jyri Komulainen (‏@JyriKomulainen). Twitter 06.01.2016:
Vatikaanin argumentit #Jumala #rauha osuvat kyllä täysin oikeaan kritiikissä #CharlieHebdo #kansikuva: http://yle.fi/uutiset/vatikaanilaislehti_hermostui_charlie_hebdon_kannesta/8574891 …

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti